Επιχείρηση διάσωσης από Λιμενικό και εθελοντές
Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης στον Παγασητικό, όταν ζευγάρι συνταξιούχων εγκλωβίστηκε σε δυσπρόσιτη παραλία στη θέση Σπαστήρα, κοντά στον Σωρό. Οι δυο τους είχαν μεταβεί για μπάνιο με πολυεστερική βάρκα από τον Μάραθο, όμως η επιδείνωση του καιρού και ο έντονος κυματισμός παρέσυραν την βάρκα τους στην ακτή, προκαλώντας ζημιά στη μηχανή και εισροή υδάτων.

Το ζευγάρι ειδοποίησε το Λιμεναρχείο Βόλου λίγο μετά τις 9 το βράδυ. Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ωστόσο δεν μπόρεσε να προσεγγίσει λόγω του έντονου κυματισμού και του δύσκολου βυθού.
Καθοριστική αποδείχθηκε η συνδρομή εθελοντών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, οι οποίοι με φουσκωτό σκάφος προσέγγισαν με ασφάλεια το σημείο. Κατόπιν εντολής των λιμενικών παρέλαβαν το ανδρόγυνο και το μετέφεραν με ασφάλεια στο λιμανάκι του Μάραθου.
Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει τραυματισμός των δύο επιβαινόντων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος