Ζέττα Μακρή: Υπεγράφη το συμφωνητικό για την αγορά ασθενοφόρου για τον Δήμο Σκοπέλου

Παρουσία της Βουλευτού Ν. Μαγνησίας και Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ζέττας Μακρή, υπεγράφη, την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, συμφωνητικό προμήθειας ασθενοφόρου, ανάμεσα στην, υποδειχθείσα από το Δήμαρχο Σκοπέλου κ. Σταμάτη Περίσση, Ανώνυμη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Άγονη Γραμμή Γόνιμη και την εταιρεία Ζ.ΜΑΝΤΟΣ ΑΕΒΕ, που θα παραδώσει το ασθενοφόρο στο Δήμο Σκοπέλου.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ΑΜΚΕ αποτελεί την εταιρεία διαχείρισης προγράμματος Υγείας με τίτλο: «Μαζί με στόχο την υγεία», με σκοπό την θωράκιση των μονάδων υγείας των ελληνικών νησιών.

Το ασθενοφόρο τύπου Mercedes Vito,  περιλαμβάνει όλο τον προβλεπόμενο εξοπλισμό μεταφοράς ασθενούς καθώς και το λοιπό εξοπλισμό (ιατρικά μηχανήματα, οξυγονοπαροχές κλπ), βάσει των προδιαγραφών του ΕΚΑΒ.

Η κ. Μακρή αναζητούσε άμεση λύση εξεύρεσης πόρων για την αγορά ενός νέου και μικρού, σε όγκο, ασθενοφόρου, για τις ανάγκες των κατοίκων της Σκοπέλου αλλά και των επισκεπτών του νησιού, που ειδικά κατά την τουριστική περίοδο αποτελεί πόλο έλξης τουριστών.

Οι πόροι συγκεντρώθηκαν με τις ευγενικές χορηγίες των εταιρειών  ΔΕΔΔΗΕ και COSMOTE και την δωρεά 20.000€ από τον κ. Γιώργο Σταματίου, γιατρό μαιευτήρα, Σκοπελίτη στην καταγωγή.

Η κ. Μακρή δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης: «Κάθε μέρα που περνά μπορεί να αποβεί κρίσιμη για την υγεία και τη ζωή έστω και ενός κατοίκου της Σκοπέλου. Έχω από καιρό δεσμευτεί και εργάζομαι επισταμένα για την υπόσχεση, που έχω δώσει στον Δήμαρχο Σκοπέλου, σχετικά με την παράδοση ασθενοφόρου μικρού όγκου, που θα εξυπηρετεί τις ιδιαίτερες συνθήκες πρόσβασης ακόμα και στους πιο στενούς δρόμους των οικισμών του νησιού προσεγγίζοντας συνανθρώπους μας που θα χρειάζονται επείγουσα μεταφορά προς το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.

Η αξία της ανθρώπινης ζωής και ο σεβασμός στο δικαίωμα όλων για προσβάσιμη υγειονομική φροντίδα δεν μου άφησε περιθώριο ολιγωρίας μετά το αίτημα του Δημάρχου Σκοπέλου κ. Σ. Περίσση. Η λύση έπρεπε να βρεθεί και βρέθηκε.

Και είμαι στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να ανακοινώνω ότι το ασθενοφόρο μικρού όγκου θα παραδοθεί σε διάστημα λίγων μηνών από σήμερα».

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου, κύριος Σταμάτης Περίσσης δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τους κατοίκους της Σκοπέλου, καθώς το νησί μας θα αποκτήσει επιτέλους ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο όχημα που θα εξυπηρετεί την ανάγκη μεταφοράς ασθενών ακόμα κι από τα μικρά στενάκια του νησιού που δεν έχει πρόσβαση το ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας. Θα ήθελα να απευθύνω τις θερμές μας ευχαριστίες προς τη Βουλευτή Ν. Μαγνησίας κυρία Ζέττα Μακρή που στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά μας να αποκτήσουμε το ασθενοφόρο, στην Άγονη Γραμμή Γόνιμη που για ακόμα μια φορά στηρίζει τη Σκόπελο και στους χορηγούς της δωρεάς τον ΔΕΔΔΗΕ και την COSMOTE, καθώς και τον ιδιώτη χορηγό, για την πολύτιμη προσφορά και αλληλεγγύη τους προς το νησί και τους κατοίκους του».

Ο Πρόεδρος της οργάνωσης ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ κύριος Στέφανος Νόλλας, τόνισε:

«Είναι πολύ ευχάριστη στιγμή όταν η συνεργασία μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών και του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έχει ως αποτέλεσμα την ουσιαστική αναβάθμιση των παροχών υγείας στη νησιωτική Ελλάδα και την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος