Ζέττα Μακρή: Απαντήσεις για τα κενά του Γυμνασίου Πτελεού

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή επικοινώνησε την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προκειμένου να ενημερωθεί για τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νομού.

Η πρόσφατη επίσκεψη της κ. Μακρή στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού έδωσε την ευκαιρία σε γονείς και μαθητές του Γυμνασίου Πτελεού να εκφράσουν την ανησυχία τους σχετικά με κενά σε εκπαιδευτικούς.

Η Υφυπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε να επανέλθει άμεσα με αναλυτική και επικαιροποιημένη ενημέρωση, την οποία έλαβε από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σταχτέα και μεταφέρει στους άμεσα ενδιαφερόμενους τα εξής:

«Τα κενά στα μαθήματα των Αγγλικών (6 ώρες) και της Τεχνολογίας (3 ώρες)  έχουν καλυφθεί πλήρως ενώ τα κενά των Καλλιτεχνικών (3 ώρες) θα καλυφθούν την επόμενη εβδομάδα με την επιστροφή αναπληρώτριας εκπαιδευτικού από άδεια ανατροφής τέκνου. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί  θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι την λήξη της σχολικής χρονιάς.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά τα ζητήματα που προκύπτουν με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και την πλήρη αναπλήρωση κενών που δημιουργούνται από την απουσία εκπαιδευτικών λόγω κορονοϊού.

Στις περιπτώσεις όπου νοσούν εκπαιδευτικοί, υπάρχουν διαδικασίες αναπλήρωσης που τίθενται σε εφαρμογή (εκ των έσω στο σχολείο, μέσω Διεύθυνσης εκπαίδευσης, με διάθεση, με αξιοποίηση των προσλήψεων κτλ) – κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας προφανώς μπορεί τμήμα να περάσει προσωρινά σε τηλεκπαίδευση. Οι διαδικασίες αυτές γίνονται σε επίπεδο σχολείου ή Διεύθυνσης εκπαίδευσης.

Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι τις τρεις –ήδη- σχολικές χρονιές που εκκίνησαν κατά τη διάρκεια της θητείας μας, έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ προσλήψεων αναπληρωτών ανέκαθεν και κάθε ρεκόρ διορισμών της τελευταίας δωδεκαετίας.

Ενώ, ένα μεγάλο βήμα για την εκπαίδευση στην Ελλάδα ήταν και οι, σχεδόν, 12.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης, που πραγματοποιήσαμε φέτος, αλλά και οι 4.500 διορισμοί στην ειδική αγωγή, που έγιναν πέρυσι, οι πρώτοι στα εκπαιδευτικά χρονικά.

Πλέον των μόνιμων διορισμών έγιναν, μέχρι τα Χριστούγεννα, 38.737 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μεταξύ αυτών 5.680 μέλη ειδικού επιστημονικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος