Ζ. Μακρή: Στο νέο δίκτυο υδατοδρομίων της χώρας ο Βόλος

Για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης υδατοδρόμιου στη Μαγνησία και συγκεκριμένα στο λιμένα του Βόλου, ενημερώθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μετά την επικοινωνία που είχε από την ηγεσία και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 υπογράφηκαν από τον αρμόδιο υφυπουργό μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, οι δύο πρώτες κυβερνητικές αποφάσεις για την χορήγηση αδειών ίδρυσης υδατοδρομίων στη χώρα και συγκεκριμένα στις πόλεις του Βόλου και του Ρεθύμνου. Μετά και τις υπογραφές από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας, η ΟΛΒ Α.Ε. θα λάβει την άδεια για την ίδρυση υδατοδρόμιου στην περιοχή του λιμανιού του Βόλου, ώστε να προβεί άμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες για την κατασκευή των απαιτούμενων υποδομών και εγκαταστάσεων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η κ. Μακρή, «χάρις στις συντονισμένες ενέργειες και το όραμα της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η Μαγνησία αποκτά ένα πολύ ισχυρό και ουσιαστικό αναπτυξιακό όπλο, με τεράστια οφέλη για την τοπική κοινωνία. Η δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι του Βόλου θα ενισχύσει ουσιαστικά το τουριστικό προϊόν του τόπου μας, θα συμβάλλει τα μέγιστα στη διασύνδεση των νησιών των Σποράδων με την ηπειρωτική Μαγνησία.  Παράλληλα θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ενώ ο εμπλουτισμός και η ενδυνάμωση του συνόλου των συνδυαζόμενων μεταφορών, θα δώσει σημαντική ώθηση στην πολυπόθητη από όλους μας ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος