Ζ. Μακρή: «Ναι» στην παράταση προθεσμίας δηλώσεων ζημίας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου από ΕΛΓA

Μετά από επικοινωνία που είχε, σήμερα, Δευτέρα 19 Απριλίου, με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Νικόλαο Δούκα, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, ενημερώθηκε, πως το αίτημα του Δημάρχου Ρ. Φεραίου κ. Δημήτρη Νασίκα, για παράταση της προθεσμίας των δηλώσεων ζημίας, στις καλλιέργειες, λόγω του παγετού που σημειώθηκε σε περιοχές του Δ. Ρήγα Φεραίου, θα γίνει δεκτό από τη διοίκηση του ΕΛΓΑ.

Συγκεκριμένα, η κ. Μακρή, η οποία ενημερώθηκε, από τον δήμαρχο, για την αδυναμία εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων ζημίας των παραγωγών του Ρήγα Φεραίου, επικοινώνησε άμεσα, με τον κ. Δούκα, υπογραμμίζοντας πως εξαιτίας της δυσκολίας να γίνουν άμεσα αντιληπτές οι ζημίες στις καλλιέργειες λόγω του παγετού που σημειώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς, η εκτίμησή, τους χρειάζονταν συνεχή και διαρκή παρακολούθηση, ζήτησε να γίνει δεκτό το προαναφερόμενο αίτημα ώστε να διευκολυνθούν στο σύνολό τους οι παραγωγοί και να δηλωθούν συνολικά οι ζημιές που υπέστησαν.

Ο κ. Δούκας αφού άκουσε, με προσοχή, την υφυπουργό, μετά από επικοινωνία με την αρμόδια διεύθυνση του ΕΛΓΑ στην Λάρισα, ενημέρωσε την κ. Μακρή πως το αίτημα θα γίνει αρχικά δεκτό από τον ΕΛΓΑ Λάρισας και θα αποσταλεί αμέσως η θετική εισήγησή του στην διοίκηση του οργανισμού, στην Αθήνα. Ακολούθως, εντός των προσεχών ημερών, μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του οργανισμού θα ληφθεί θετική απόφαση ως προς το υποβληθέν από τον δήμο αίτημα και θα αποφασισθεί η χορήγηση της παράτασης υποβολής δηλώσεων εάν συντρέχουν, πράγματι, οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος