Ζ. Μακρή: Επίσκεψη Λυκουρέντζου – Μπαγινέτα στη Μαγνησία

Στη Μαγνησία θα βρίσκονται από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μπαγινέτας, όπως έκανε γνωστό, με ανακοίνωσή της, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Η υφυπουργός μετά τη σημερινή της ενημέρωση (03/06/2021) από τους παραγωγούς της Μαγνησίας για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει λόγω του παγετού, έθεσε το ζήτημα  στους δύο κυβερνητικούς παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ενόψει της επίσκεψής τους.

Ζ. Μακρή: Επίσκεψη Λυκουρέντζου – Μπαγινέτα στη Μαγνησία

Συγκεκριμένα, η κ. Μακρή, ζήτησε την επιτόπια επίσκεψή τους, ώστε να διαπιστώσουν το μέγεθος του προβλήματος, ειδικά όσον αφορά στην ελαιοκαλλιέργεια όπου εμφανίζεται όλο και πιο έντονα το φαινόμενο της ακαρπίας λόγω του παγετού, στις οπωροφόρες καλλιέργειες και στις σιτοκαλλιέργειες που επλήγησαν από τον παγετό του περασμένου Απριλίου.

Τόσο ο κ. Λυκουρέντζος, όσο και ο κ. Μπαγινέτας ανταποκρίθηκαν στο αίτημα και δήλωσαν ότι θα επισκεφθούν τη Μαγνησία από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου, ώστε να εκτιμήσουν, την κατάσταση  και να συνομιλήσουν με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ, εξετάζουν τρόπους οικονομικής στήριξης των αγροτών, που προβλέπονται από τον κανονισμό του οργανισμού, χωρίς να αποκλείουν και άλλα συναφή χρηματοδοτικά εργαλεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος