Ζ. Μακρή: Έως 34% η αύξηση των αιτήσεων στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία της Μαγνησίας

Μεγάλη είναι η αύξηση στην υποβολή αιτήσεων για τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία της Μαγνησίας, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής του Νομού, κ. Ζέττα Μ. Μακρή.

Ειδικότερα, το ποσοστό| κυμαίνεται από 20 έως 34% και να συνάδει, απολύτως, με τη θεαματική αύξηση ενδιαφέροντος πανελλαδικά.
Όπως αναφέρει η κ. Μακρή: “ο συγκεκριμένος θεσμός εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία στη Μαγνησία τα τελευταία δυο χρόνια και τα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν μετά τη λήξη της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για εισαγωγή σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, για το σχολικό έτος 2023-2024, ήρθε να επιβεβαιώσει την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για επέκταση της λειτουργίας του”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από την Παρασκευή 10 Μαρτίου υποβλήθηκαν, πανελλαδικά, 20.018 αιτήσεις για 4.442 θέσεις Προτύπων και Πειραματικών, συμπεριλαμβανομένων και των Εκκλησιαστικών Σχολείων.

Στο Ν. Μαγνησίας η υποβολή αιτήσεων διαμόρφωσε την ακόλουθη εικόνα: για το 2023 υποβλήθηκαν 221 αιτήσεις για 115 θέσεις έναντι 168 αιτήσεων για το 2022. Αντίστοιχα, για το 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας για 7 θέσεις για το 2023 κατατέθηκαν 43 αιτήσεις ανεβάζοντας το ποσοστό της αύξησης στο 22% σε σχέση με τις 35 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί το 2022 για 27 θέσεις. Τέλος, για το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς Ν. Τσοποτός για 11 θέσεις υποβλήθηκαν 11 αιτήσεις σημειώνοντας κατακόρυφη αύξηση και υπερδιπλασιασμό σε σύγκριση με τις 5 αιτήσεις του 2022.

Η υφυπουργός Παιδείας δήλωσε: «Η αύξηση στο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και κηδεμόνων για φοίτηση σε Πρότυπο ή Πειραματικό σχολείο έφτασε το 34% στα δυο μόλις χρόνια του θεσμού στον Ν. Μαγνησίας. Οι αριθμοί δίνουν τη μεγάλη εικόνα. Οι 20.018 αιτήσεις για 4.442 θέσεις σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα αποδεικνύουν περίτρανα την αναγνώριση του οράματός μας για την Παιδεία και την εμπιστοσύνη μαθητών και οικογενειών στο θεσμό που, με τόση προσήλωση και πίστη, αναδείξαμε με την ίδρυση Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων σε κάθε Περιφέρεια της χώρας. Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο το οποίο θα αναπτύσσεται διαρκώς μέσα από την καλλιέργεια και διάχυση βέλτιστων εκπαιδευτικών μεθόδων, πρακτικών και εργαλείων σε όλα τα σχολεία».

Υπενθυμίζεται ότι η ημερομηνία διεξαγωγής της δοκιμασίας δεξιοτήτων για εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία είναι το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 και η ημερομηνία διεξαγωγής της δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία είναι η Παρασκευή 28 Απριλίου 2023.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος