Υπερσύγχρονος εξοπλισμός τρισδιάστατης εκτύπωσης στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Παραχωρήθηκε από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου - Θα είναι στη διάθεση όλων των σχολείων

Με εκτυπωτή τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D) σύγχρονης υψηλής τεχνολογίας εξοπλίστηκε πρόσφατα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής θα είναι στη διάθεση όλων των σχολείων της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας ώστε να αξιοποιηθεί αναλόγως.

Σημειώνεται ότι ο υπερσύγχρονος αυτός 3D εκτυπωτής παραχωρήθηκε στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας από το Δήμο Νοτίου Πηλίου, μέσω της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Δρ Σωκράτης Σαβελίδης εκφράζει την αμέριστη ικανοποίησή του για την πράξη υποστήριξης του δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιτζικού Μιχαήλ όχι μόνο στα σχολεία αρμοδιότητάς του, αλλά σε όλα τα σχολεία της Μαγνησίας, καθώς επίσης του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννη Διανέλου και του διευθυντή του 4ου Εργαστηριακού Κέντρου (με έδρα την Αργαλαστή), Δημήτριου Σαμαρά. 

“Η προσφορά αυτή αποτελεί σημαντική συμβολή στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ενισχύοντας τις τεχνολογικές δεξιότητες και προωθώντας την καινοτομία και τη δημιουργικότητα στους μαθητές μας” τονίζει σε δήλωσή του, ο κ. Σαβελίδης, προσθέτοντας πως η χρήση ενός τέτοιου τύπου εκτυπωτή στην εκπαιδευτική διαδικασία προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Επιτρέπει στους μαθητές να υλοποιήσουν τις ιδέες τους σε πραγματικά αντικείμενα, ενισχύει τη συνεργατικότητα και την ομαδική εργασία και προσφέρει μια σύγχρονη προσέγγιση στη μάθηση που συνδυάζει θεωρία και πράξη. 

“Ιδιαίτερα στο νεοεισαχθέν μάθημα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων αλλά και στην υποστήριξη σχετικών απαιτήσεων σε ευρωπαϊκά προγράμματα, σε προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, σε προγράμματα σχολικών ομίλων μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στα χέρια των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Οι μαθητές θα μπορούν να εκτυπώσουν τρισδιάστατες (3D) κατασκευές, καινοτομίες, προπλάσματα, ρομποτικά εξαρτήματα, αναμνηστικά επισκέψεων ευρωπαίων συμμαθητών τους. Τα σχολεία της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν νέες δραστηριότητες και να εμπλουτίσουν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα, προετοιμάζοντας τους μαθητές για τις προκλήσεις του μέλλοντος” επισημαίνει ο κ. Σαβελίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος