Χρ. Τριαντόπουλος: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την αποκατάσταση στο λιμανάκι της Νέας Αγχιάλου

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο τη διαδικασία νομιμοποίησης και αποκατάστασης του λιμενίσκου στη Νέα Αγχίαλο πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Τριαντόπουλος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων Μιχάλη Καπουρνιώτη και Άρη Σαββάκη, της προέδρου της Νέας Αγχιάλου, Βάσως Πυργάνη–Παρασκευοπούλου και υπηρεσιακών στελεχών. Στο επίκεντρο βρέθηκε η πορεία της διαδικασίας νομιμοποίησης της λιμενικής υποδομής στη θέση «Λιμανάκι Αρχαίας Πυράσου», η οποία έχει υποστεί ζημιές από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης και βελτίωσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, έχει ήδη εγκριθεί από το 2021 έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ προς τον Δήμο Βόλου για την αποκατάσταση των ζημιών. Ωστόσο, εκκρεμεί η τελική απόφαση από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σχετικά με τη νομιμοποίηση των έργων στον αιγιαλό, ώστε να καταστεί δυνατή η υλοποίηση των παρεμβάσεων.

Σε συνέχεια της συνάντησης, ο κ. Τριαντόπουλος απέστειλε επιστολή προς τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, Αντιγόνη Γιαννακάκη, θέτοντας το ζήτημα της ολοκλήρωσης των απαιτούμενων διαδικασιών και επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής, «μέσα από τον συντονισμό και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων ευελπιστώ την επόμενη περίοδο να ολοκληρωθεί η διαδικασία νομιμοποίησης της λιμενικής υποδομής στη Νέα Αγχίαλο για να προχωρήσει το έργο αποκατάστασης». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρόκειται για «ένα κρίσιμο έργο […] με οφέλη και θετικό πρόσημο για τους αλιείς, τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της Νέας Αγχιάλου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος