Βόλος: Σύσκεψη παρουσία Τριαντόπουλου για έργα αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές

Τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, παρουσία του Α’ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Φιλ. Σαμαλέκου, του Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών ΠΕΜΣ Κων. Φλαμπούρη και υπηρεσιακών παραγόντων. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα θέματα κρατικής αρωγής προς τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία στην πόλη του Βόλου καθώς και τα έργα που υλοποιήθηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη μετά από τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν το νομό τα προηγούμενα χρόνια.

Βόλος: Σύσκεψη παρουσία Τριαντόπουλου για έργα αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές
Συγκεκριμένα η Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Υφυπουργό ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήδη έχουν υλοποιήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την οριοθέτηση των ζημιών και έχει συγκροτήσει την επιτροπή κρατικής αρωγής για την εκτίμηση αι καταγραφή των ζημιών από τη θεομηνία της 14ης Αυγούστου 2022 στο Δήμο Βόλο. Μετά την υποβολή των αιτήσεων των πληγέντων από την θεομηνία επιχειρήσεων στο Δήμο Βόλου και την διαβίβασή τους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας θα προβεί στην εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις με σκοπό την επιχορήγηση ή την προκαταβολή έναντι επιχορήγησης για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι επαγγελματίες της περιοχής. Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη επιπλέον κρατικής χρηματοδότησης για την κατασκευή τεχνικών έργων και τριγωνικών τάφρων για την καλύτερη αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, καθώς και για τον καθαρισμό περισσότερων ρεμάτων της Μαγνησίας και των Σποράδων

Βόλος: Σύσκεψη παρουσία Τριαντόπουλου για έργα αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές
Ο Υφυπουργός αρχικά συνεχάρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Περιφερειάρχη, την Αντιπεριφερειάρχη και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για την τάχιστη αντιμετώπιση και ολοκλήρωση των διαδικασιών στις πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν το νομό, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι “οι διαδικασίες καταγραφής, εκτίμησης και αποζημιώσεις ολοκληρώθηκαν στη Μαγνησία ταχύτερα από οποιοδήποτε άλλη περιοχή της χώρας”.

Αναφορικά με την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε περιοχές του Δ. Βόλου ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το Δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν, ενώ τόνισε ότι “θα ανασταλεί η πληρωμή όλων των εκκρεμών, βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων φορολογικών υποχρεώσεων για έξι (6) μήνες για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν”.

Βόλος: Σύσκεψη παρουσία Τριαντόπουλου για έργα αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές
Στα πλαίσια της συνάντησης έγινε εκτενής αναφορά στην αποκατάσταση των ζημιών σε προηγούμενα έντονα καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες) για τα οποία -όπως αναφέρθηκε- “υπήρξε άριστη και τάχιστη αντιμετώπιση των ζημιών στις υποδομές, καθώς και καταβολή αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα. Ειδικότερα, την τελευταία τριετία έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα στις περιοχές της Μαγνησίας και των Σποράδων που επλήγησαν από Θεομηνίες για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, κατασκευή τεχνικών, οριοθετήσεις ρεμάτων, σύνταξη μελετών κλπ. συνολικού προϋπολογισμού άνω των 30.000.000 ευρώ. Παράλληλα βρίσκονται σε προδιαγωνιστική ή διαγωνιστική διαδικασία έργα προϋπολογισμού άνω των 22.000.000 ευρώ τα προβλέπεται να ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα. Επίσης, στα πλαίσια των αποζημιώσεων από τη θεομηνία του Ιανού διεκπεραιώθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας 387 αιτήσεις αγροτών και επιχειρηματιών που επλήγησαν με συνολική εκτιμηθείσα ζημία το ποσό των 3,4 εκατ. ευρώ και καταβλήθηκαν οι αντίστοιχες αποζημιώσεις στους δικαιούχους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος