Βόλος: Αναβλήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας για τη ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ Α.Ε.

Αναβλήθηκε τελικά – πιθανότατα για την επόμενη εβδομάδα – η  σύσκεψη που είχε προγραμματιστεί να γίνει αύριο το πρωί, στο Υπουργείο Εργασίας, για το θέμα του λουκέτου στο παραγωγικό τμήμα του εργοστασίου Λεβεντέρης. Η αναβολή έγινε κατόπιν αιτήματος της Εταιρείας.

Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο, κ. Απόστολος Τάκος, βασικός στόχος της σύσκεψης, όταν αυτή γίνει, δεν είναι – πλέον – να σωθούν οι θέσεις εργασίας, αλλά να τεθεί και το Υπουργείο προ των ευθυνών του, διατάσσοντας τη διενέργεια ελέγχων στην αποθήκη του εργοστασίου, τόσο από το Υπουργείο Εργασίας, όσο και από το Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να διαπιστωθεί ανΒόλος: Αναβλήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας για τη ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ Α.Ε. το stock που περιέχει, είναι εμπόρευμα ή δική του παραγωγή του.
«Εμείς ξέρουμε πολύ καλά, περί τίνος πρόκειται. Ωστόσο, εδώ και πολλά χρόνια, κρατούσαμε τα στόματά μας κλειστά και έχουμε κι εμείς ευθύνη για αυτό» τόνισε ο κ. Τάκος, προσθέτοντας πως στην σύσκεψη που θα γίνει, ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα στόματα και τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους για την κατάληξη της επιχείρησης.

Στο μεταξύ, μέσα στην επόμενη εβδομάδα – πιθανότατα – αναμένεται να κατατεθεί η αγωγή των εργαζομένων εναντίον της Εταιρείας, με την οποία διεκδικούν χρήματα και ένσημα από την επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, χωρίς την σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων.
Όπως είπε ο κ. Τάκος, στη διεκδίκηση αυτή, η πλειοψηφία των εργαζομένων είμαι μαζί, καθώς λίγοι συνάδελφοί τους έλαβαν τελικά, το extra bonusΒόλος: Αναβλήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας για τη ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ Α.Ε. των 3.500 ευρώ, υπογράφοντας δήλωση ότι δεν έχουν περαιτέρω διεκδικήσεις από την Εταιρεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος