Βόλος: Συνεχίζεται για άλλα δύο χρόνια η λειτουργία του σχολείου στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ –
 
 
Απολογισμός της διετούς λειτουργίας του παραρτήματος του 7ου Γυμνασίου Βόλου, που λειτουργεί στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων έγινε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, στο χώρο του Ιδρύματος, με την συμμετοχή της κ. Ευθυμίας Μούτου , Προϊσταμένης Τμήματος Αγωγής Ανηλίκων (ΙΑΑΑΒ), του κ. Σωκράτη Σαβελίδη , Δ/ντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, του κ. Περικλή Φασουράκη , Δ/ντή 7ου Γ/σίου Βόλου και της κ. Ελπίδας Πανάγου , Υπ/ντριας 7ου Γ/σίου Βόλου.
Το σχολείο ξεκίνησε την λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2015 και με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας παρατάθηκε η λειτουργία του για 2 ακόμη χρόνια.
Προσέφερε και προσφέρει υπηρεσίες σε μαθητές που αν και βρίσκονται ακόμη στα «άγουρα χρόνια της ζωής τους» , έχουν περάσει και περνούν πολύ χρόνο σε χώρους εγκλεισμού .
 
Στο πλαίσιο της σύσκεψης έγινε απολογισμός της διετούς λειτουργίας του σχολείου, στον οποίο διαπιστώθηκε η θετική του συμβολή στη γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη και εξέλιξη των μαθητών. Παράλληλα έγινε προγραμματισμός της νέας σχολικής χρονιάς στον οποίο τονίστηκε πως οι ιδιομορφίες του συγκεκριμένου σχολείου δεν αποτελούν εμπόδιο αλλά μια πολυδιάστατη πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς που αγκαλιάζουν τη συγκεκριμένη δομή.
 
Συγκεκριμένα προγραμματίστηκαν επιμορφωτικές δράσεις σε συνεργασία με τη Β/θμια Εκπαίδευση, τους αρμόδιους Σχολικούς Συμβούλους και σχετικούς φορείς.
 
Στόχος αποτελεί ο σχεδιασμός και η εφαρμογή καινοτόμων δράσεων και προγραμμάτων με σκοπό την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και την παροχή ευκαιριών για ισότιμη διαβίωση στο κοινωνικό περιβάλλον. Όπως τονίστηκε στην σύσκεψη, η εμπειρία του εγκλεισμού μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε ευκαιρία επαναπροσδιορισμού της στάσης ζωής των νέων μαθητών.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος