Βόλος: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις Βάσεις

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 7.00 το απόγευμα, στην Πλατεία Ελευθερίας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους δρόμους του Βόλου, που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Ν. Μαγνησίας ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις, καταγγέλλοντας τη νέα 5ετή ελληνοαμερικανική “αμυντική” συμφωνία, που καταθέτει για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση.

Βόλος: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις Βάσεις

«Είναι στην πραγματικότητα μια κατάπτυστη επιθετική συμφωνία, η οποία μετατρέπει όλη τη χώρα μας σε ένα ορμητήριο πολεμικής εμπλοκής στα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, αλλά ταυτόχρονα και σε πιθανό στόχο αντιποίνων, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού που κλιμακώνεται ανάμεσα στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο και τη Ρωσία» τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου και της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στις αμερικανικές βάσεις, Θ. Καραγιάννης, προσθέτοντας πως στη νέα συμφωνία, το στρατόπεδο Γεωργούλα, στο Βόλο, εντάσσεται επίσημα ως υποδομή που θα χρησιμοποιείται από τις Αμερικανικές δυνάμεις στη χώρα μας. Παράλληλα στο λιμάνι της πόλης μας – σημείωσε – βρίσκεται το αμερικανικό πλοίο αμφίβιου πολέμου «USS Arlington» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που συμμετέχει μαζί με την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και τους Αμερικάνους στρατιώτες που έχουν εγκατασταθεί σε Βόλο και Στεφανοβίκειο, στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2022», γεγονός που αποδεικνύει το ολοένα και πιο στενό δέσιμο της χώρας στις επικίνδυνες αντιπαραθέσεις στην περιοχή.

«Πρόκειται για άλλη μία πρόβα πολέμου στο πλαίσιο της εμπλοκής της χώρας στην πολεμική περικύκλωση της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συγκέντρωση από αριστερές συλλογικότητες

Την ίδια ώρα, στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, συλλογικότητες από τον χώρο της Αριστεράς πραγματοποίησαν ανάλογη συγκέντρωση, τονίζοντας ότι η εν λόγω συμφωνία μετατρέπει όλη τη χώρα σε προωθημένο επιθετικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος