Βόλος: Στο πειθαρχικό ο γιατρός που καταγγέλλεται ως υπεύθυνος για το θάνατο γυναίκας – Στην Ασφάλεια καταθέτει ο σύζυγός της (ηχητικό)

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας αποφάσισε να διερευνηθεί πειθαρχικά η περίπτωση του γιατρού, που δεν ενήργησε, όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία γυναίκα και να ασθενήσει σοβαρά ο σύζυγός της, αλλά και να καταθέσει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, όλα όσα γνωρίζει για το θέμα, στο πλαίσιο της παραγγελίας της προκαταρκτικής εξέτασης από την εισαγγελία.

Αυτά ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμης Τσάμης.

Την ίδια ώρα, ο σύζυγος της 60χρονης γυναίκας καταθέτει στην Ασφάλεια για την υπόθεση, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας που έχει διατάξει η Εισαγελία. Ο 63χρονος “φωτογραφίζει” τον καταγγελόμενο γιατρό ως υπέυθυνο για τον θάνατο της συζύγου του. Όπως καταγγέλλει, οι συμβουλές του γιατρού να μην μεταφερθεί ο ίδιος και η σύζυγός του στο νοσοκομείο, ενώ η κατάσταση της υγείας τους χειροτέρευε, συνετέλλεσαν στο να καταλήξει η 60χρονη γυναίκα από κορονοϊό. Ο σύζυγος προσερχόμενος να καταθέσει, δήλωσε πως ζητά δικαιοσύνη προκειμένου να μην χαθούν κι άλλες ανθρώπινες ζωές και να σταματήσει την δράση του ο καταγγελλόμενος γιατρός.

Ο σύζυγος της άτυχης  γυναίκας, ήταν αυτός που έκανε και την καταγγελία στον Ι.Σ.Μ. “Υπάρχει μία διαδικασία που ακολουθείται σύμφωνα με τον καταστατικό μας και αυτή ακολουθούμε. Έχουμε μόνο αυτή την καταγγελία για τον συγκεκριμένο γιατρό. Υπάρχουν φήμες, απόψεις που ακούγονται ή γράφονται αλλά εμείς θα διερευνήσουμε μόνο την επίσημη καταγγελία”, εξήγησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου στην ΕΡΤ.

Στην ουσία, τώρα ξεκινά η διαδικασία για να διαπιστωθούν τα καταγγελλόμενα για τον εν λόγω γιατρό. Όπως ανέφερε ο κ. Τσάμης, το Δ.Σ. συνεδριάζει αναθέσει σε μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου να  καλέσει καταγγέλλοντα και καταγγελλόμενο και όποιον επιθυμεί και μετά συντάσσει έκθεση την οποία καταθέτει στο Δ.Σ. του ΙΣΜ, που συνεδριάζει εκ νέου και αποφασίζει αν θα παραπεμφθεί το μέλος σε πειθαρχικό συμβούλιο. Η όλη διαδικασία διέπεται από συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια, που θα πρέπει να ολοκληρωθεί, τόνισε ο κ. Τσάμης.

Επιπλέον επανέλαβε ότι ο ΙΣΜ δεν μπορεί να ελέγξει τη δράση του εν λόγω γιατρού, καθώς επίσημα δεν γνωρίζει καν αν είναι ανεμβολίαστος. “Το υπουργείο δεν μας ενημερώνει για να γνωρίζουμε ποιος ή όχι μπορεί να ασκεί το επάγγελμα, γιατί το θεωρεί προσωπικό δεδομένο. Επομένως και εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε αν λειτουργεί κανονικά ή όχι και δεν μπορούμε να τον ή τους ελέγξουμε. Περιμένουμε ΚΥΑ που θα καθορίσει ποινές γι’ αυτούς που δεν είναι εμβολιασμένοι και συνεχίζουν να λειτουργούν τα ιατρεία τους”, επισήμανε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος