Βόλος: Πειθαρχικό και “καμπάνα” για τον αρνητή γιατρό με τα επικίνδυνα κοκτέιλ

Τη Δευτέρα το διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας θα ολοκληρώσει τις αποφάσεις του, αναφορικά με τον καταγγελλόμενο γιατρό, μέλος του Συλλόγου, ο οποίος  χορηγούσε κοκτέιλ αντιβιοτικών, βιταμινών και ασπιρινών σε ασθενείς με κορονοϊό και βάση την καταγγελία του συζύγου της θανούσας 60χρονης γυναίκας από κορονοϊό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, έχει δεχθεί από το φθινόπωρο οχλήσεις για τον συγκεκριμένο γιατρό και για έναν ακόμη (πέθανε πρόσφατα από κορονοϊό), οι οποίοι δεν πίστευαν στην αποτελεσματικότητα προστασίας του εμβολιασμού, με αποτέλεσμα αφενός να είναι οι ίδιοι ανεμβολίαστοι, αφετέρου να παροτρύνουν πολίτες να  αντιμετωπίσουν τον ιό παραμένοντας στο σπίτι και λαμβάνοντας φαρμακευτική αγωγή, που συνταγογραφούσε ο καταγγελλόμενος παθολόγος, στην ιατρική πόρτα του οποίου υπήρχε αναρτημένο το έγγραφο της νόσησής του και εξ αυτού του λόγου μπορούσε να λειτουργεί.

Με τον συγκεκριμένο γιατρό, το όνομα του οποίου ακούγονταν σε ομάδες μη εμβολιασμένων πολιτών που νόσησαν, το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν και ο γιατρός ελέγχεται πειθαρχικά, ενώ του έχει επιβληθεί και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Η υπόθεση του καταγγελλόμενου γιατρού θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, δεδομένου ότι καταγγέλλεται για το θάνατο μιας 60χρονης γυναίκας και για τον παρ’ ολίγον θάνατο του συζύγου της. Ο σύζυγος της θανούσης, αφού έγινε καλά και πέρασαν οι μεγάλες περιπέτειες, αποφάσισε μέσω της καταγγελίας του να γνωστοποιήσει όσα συνέβησαν στη δική του οικογένεια και παράλληλα να σταματήσει την “επικίνδυνη”  δράση του ιατρού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνήγορος του καταγγελλόμενου ιατρού παθολόγου, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, είναι ο Νίκος Αντωνιάδης, ο δικηγόρος που έγινε ευρέως γνωστός για τις απόψεις, που εκφράζει κατά των εμβολίων και ο οποίος πριν 5-6 ημέρες κλήθηκε ως ύποπτος τέλεσης δύο αδικημάτων, σε βαθμό κακουργήματος, από την Εισαγγελία.

Υγειονομικός του Νοσοκομείου Βόλου, που παρέλαβε προσβεβλημένους ασθενείς από κορονοϊό, υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι έφταναν εν τέλει στο Νοσοκομείο ήταν σε “κακό χάλι” και στις περισσότερες των περιπτώσεων η κατάσταση τους ήταν ιδιαίτερα δύσκολα αναστρέψιμη. Το πλέον, ωστόσο τραγικό είναι, όπως μας τόνισε ο υγειονομικός, πώς η δράση του συγκεκριμένου γιατρού έχει προεκτάσεις άκρως επικίνδυνες, αφενός γιατί συνεχίζει την δράση του σε κάποιους κύκλους παρά τη διαθεσιμότητα στην οποία βρίσκεται, αφετέρου διότι απευθύνεται στο θρησκευτικό κοινό, το οποίο επηρεάζεται όταν μάλιστα ακούει, ότι κουράρει επώνυμους κληρικούς και ιερωμένους, όπως ότι είναι προσωπικός γιατρός του Οσίου Εφραίμ και του Οσίου Ιακώβου.

Η καταγγελία σε βάρος του ανεμβολίαστου γιατρού, άνοιξε “τους ασκούς του Αιόλου”, αφού πληθαίνουν οι καταγγελίες “θυμάτων”, που τους έγινε συνταγές αντιμετώπισης του κορονοϊού, αποτρέποντάς τους να μεταβούν στο νοσοκομείο.

Τετραμελής οικογένεια, μη εμβολιασμένοι, που νόσησε από κορονοϊό, ομολογεί ότι ακολούθησε τις οδηγίες του, αλλά για καλή τους τύχη είναι όλοι καλά στην υγεία τους (γονείς κάτω των 40, δυο παιδιά πρώτων τάξεων του δημοτικού). Οι οδηγίες είχαν με ένα τρόπο τυποποιηθεί από τον καταγγελλόμενο γιατρό, και περιλάμβαναν συγκεκριμένα αντιβιοτικά, κάποιου τύπου σταγόνες,  βιταμίνες και ασπιρίνη.

Ο γιατρός που καταγγέλλεται για όλα τα παραπάνω, δήλωσε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι: «Η αγωγή του κορονοϊού δεν είναι δικιά μου. Δεν ξέρω γιατί είναι γραμμένο το τηλέφωνο μου στο χαρτί. Δεν έχω καμία σχέση. Ούτε με έχει καλέσει ο ιατρικός σύλλογος» υποστήριξε.

Ωστόσο, πάνω στην χειρόγραφη συνταγή αναφέρεται το τηλέφωνό του, ενώ το κοκτέιλ φαρμάκων που αναγράφεται είναι το ίδιο με αυτό που προτείνει στις ομιλίες του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος