Βόλος: Στο κτιριολογικό πρόγραμμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το 2017 το Δικαστικό Μέγαρο

Θετικά αντιμετώπισε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Κων/νος Κοσμάτος και τα δύο αιτήματα που έθεσαν υπόψη του, σε σχέση με το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Δικαστήρια του Βόλου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, κ. Λάζαρος Γαϊτάνης και η πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων, κ. Ιωάννα Παπαδημητρίου, σε συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι, στο Υπουργείο.

Το ένα αίτημα που υποβλήθηκε και αντιμετωπίστηκε θετικά από τον γενικό γραμματέα, είναι βραχυπρόθεσμο και αφορά στην αντιμετώπιση του κτηριολογικού προβλήματος του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, με την μεταστέγαση των υπηρεσιών του Ειρηνοδικείου. Στο πλαίσιο αυτό θα ξεκινήσει η διαδικασία αναζήτησης κατάλληλου κτηρίου.

Το δεύτερο αίτημα αφορά στη δρομολόγηση διαδικασιών ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου, για το οποίο αποσπάστηκε η πολιτική δέσμευση ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρόκειται να το εντάξει, κατά προτεραιότητα, στο κτιριολογικό του πρόγραμμα για το 2017.

«Ο γενικός γραμματέας αντιμετώπισε θετικά και τα δύο αιτήματα» δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο κ. Γαϊτάνης, προσθέτοντας ωστόσο, πως ως προς την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου θα χρειαστεί η εξεύρεση του κατάλληλου οικοπέδου, η εξεύρεση των αναγκαίων πόρων και η δρομολόγηση των αναγκαίων πολεοδομικών ρυθμίσεων.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, «το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου είναι ένας μαραθώνιος κι εμείς βρισκόμαστε απλώς, στην αφετηρία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος