Βόλος : Σεξουαλική κακοποίηση 10χρονου από συμμαθητές του

Σεξουαλική κακοποίηση με αιχμηρό αντικείμενο, φέρεται να δέχθηκε ένας δεκάχρονος μαθητής της Δ’ δημοτικού, σχολείου του Βόλου από τρεις μαθητές (δύο αγόρια και ένα κορίτσι) της Στ΄ τάξης του ίδιου σχολείου.  Σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, στις 26 Οκτωβρίου, όλα έγιναν εντός του σχολικού χώρου.

Η υπόθεση διερευνάται από την Εισαγγελία, ενώ έχουν ήδη γίνει οι προβλεπόμενες ενέργειες, όπως η εξέταση του 10χρονου μαθητή από ιατροδικαστή και παιδοχειρουργό στη Λάρισα, οι οποίοι και επιβεβαίωσαν την κακοποίηση και απέστειλαν το σχετικό πόρισμα στις Αστυνομικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος μαθητής έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία , παρουσία παιδοψυχολόγου και ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται από χτες στην Εισαγγελία Βόλου.

Την υπόθεση αποκάλυψε το «Ράδιο ΒΕΡΑ» , ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο μαθητής  ήδη άλλαξε σχολική στέγη, μετά από συνεννόηση όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας, για να προστατευτεί.

Τι είπε η ιατροδικαστής που εξέτασε το παιδί

Για την ανατριχιαστική αυτή υπόθεση μίλησε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας, κ. Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία ήταν και εκείνη που εξέτασε τον μαθητή μετά την καταγγελία του συμβάντος, επιβεβαιώνοντας ότι υπήρξε κακοποίηση.

Η κ. Λεονταρή αποκάλυψε μάλιστα, ότι πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό κακοποίησης μαθητή στη Θεσσαλία, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Στην προκειμένη περίπτωση, όπως είπε, πρόκειται για ένα παιδάκι της Α’ δημοτικού που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συμμαθητή του της τρίτης τάξης!

“Τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δεν είναι παρά η κορφή του παγόβουνου” δήλωσε η κ. Λεονταρή, προσθέτοντας πως τα περισσότερα λαμβάνουν χώρα, είτε εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος ή στο πολύ κοντινό περιβάλλον του παιδιού.

Η ιατροδικαστής αναφέρθηκε στην φροντίδα που πρέπει να έχει το παιδί -θύμα στις περιπτώσεις αυτές, ώστε να συνεχίσει τη ζωή του, αφήνοντας πίσω τον εφιάλτη της κακοποίησης, εστίασε όμως, και στην ειδική μέριμνα που πρέπει να ακολουθηθεί και για τα παιδιά- θύτες τα οποία – όπως είπε – πολύ συχνά είναι και τα ίδια θύματα κακοποίησης.

“Τα περιστατικά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, δυστυχώς επιβεβαιώνουν την βιβλιογραφία που λέει ότι τα παιδιά – θύτες ενδέχεται να ζουν τα ίδια σε περιβάλλον ενδοοικογενειακής βίας και μεταφέρουν την συμπεριφορά που βιώνουν στο σπίτι τους σε άλλα άτομα, πιο ανίσχυρα” δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Λεονταρή.

Η ίδια έκανε τέλος, λόγο για ανάγκη ενίσχυσης ειδικών σεμιναρίων που γίνονται σε εκπαιδευτικούς ώστε έγκαιρα να ανιχνεύουν συμπεριφορές μαθητών που μπορεί να εξελιχθούν σε ακραίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος