Βόλος: Σε πρόγραμμα αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας ο 29χρονος που επιτέθηκε στη σύζυγό του γιατί βρήκε δουλειά!

Κοινό αίτημα για να εκκινήσει η διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης (Ν.3500/2006) κατέθεσαν σήμερα (23/9), στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, οι δύο συνήγοροι της υπόθεσης ενδοοικογενειακής βίας, με θύμα μια 31χρονη γυναίκα, εναντίον της οποίας χειροδίκησε ο 29χρονος σύζυγός της, όταν του ανακοίνωσε ότι βρήκε δουλειά!

Παράλληλα, με τη διαδικασία αυτή, οι δύο σύζυγοι – γονείς τριών μικρών παιδιών – φαίνεται να συμφώνησαν, να προχωρήσουν και τη διαδικασία έκδοσης συναινετικού διαζυγίου.

Ο 31χρονος κάθισε σήμερα το μεσημέρι, στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου με τις κατηγορίες της απλής σωματικής βλάβης, απειλής και εξύβρισης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ωστόσο, δεν ξεκίνησε καν, καθώς οι δύο συνήγοροι κατέθεσαν αίτημα για ποινική διαμεσολάβηση, που έγινε δεκτό από το Δικαστήριο. Στο πλαίσιο αυτό, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος (παρέμενε κρατούμενος από την περασμένη Τρίτη), με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει εκτός οικογενειακής κατοικίας και εντός 15νθημέρου θα ενταχθεί και θα ξεκινήσει να παρακολουθεί ειδικό συμβουλευτικό – θεραπευτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου.

Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν από πλευράς του, οι προϋποθέσεις ένταξης στη διαδικασία ποινικής διαμεσολάβησης, εντός του προκαθορισμένου διαστήματος των 15 ημερών, η υπόθεση παίρνει και πάλι τη δικαστική οδό, με τον προσδιορισμό τακτικής δικασίμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος