Βόλος: Πρώτη μέρα στο Γυμνάσιο για δύο προσφυγοπούλες

Δύο τελικά, μαθήτριες από την Συρία πέρασαν σήμερα, τις πύλες του 10ου Γυμνασίου Βόλου, όπου ξεκίνησαν τα μαθήματα των προσφυγόπουλων στην Β’ βαθμίδα της ελληνικής εκπαίδευσης.

Όπως συνέβη προ μηνός περίπου, και με τα προσφυγόπουλα της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, έτσι και σήμερα, η υποδοχή που επιφύλαξαν στα παιδιά, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, Σωματείων και συλλογικοτήτων, μαζί με τους φορείς, τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους, ήταν θερμή.

Όπως έγινε γνωστό, το αγόρι που επίσης επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα μαθήματα μαζί με τα δύο κορίτσια, αποφάσισε να μην πάει τελικά στο σχολείο, γιατί δεν ήθελε να είναι μόνος με τα δύο κορίτσια.

Βόλος: Πρώτη μέρα στο Γυμνάσιο για δύο προσφυγοπούλες

Τις μαθήτριες, που έφτασαν στο σχολείο στις 3:30 το μεσημέρι, υποδέχτηκαν η αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, οι διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκρ. Σαβελίδης και Γιώργος Πολύζος, εκπρόσωπος του Συλλόγου «Εσταυρωμένος», η διευθύντρια τους σχολείου, εκπαιδευτικοί και συμμαθητές τους που τους δώρισαν από μια υδρόγειο σφαίρα και άλλα υλικά για το σχολείο. Οι μαθήτριες θα εκπαιδευτούν και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που αγόρασε ο Δήμος Βόλου για το σκοπό αυτό και εγκαταστάθηκαν στο 10ο Γυμνάσιο.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, δήλωσε ότι ο Δήμος Βόλου στέκεται δίπλα στα παιδιά του πολέμου, καθώς η Παιδεία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων και στηρίζει, στο πλαίσιο ων αρμοδιοτήτων του με υλικοτεχνική υποδομή που είναι απαραίτητη για την ένταξη των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον.

Η κ. Μποντού εξέφρασε εξάλλου, την ικανοποίησή της που στο Βόλο δεν υπήρξαν επεισόδια και αντιδράσεις με την φοίτηση των προσφυγόπουλων,  καθώς – όπως είπε – με τον διάλογο, η τοπική κοινωνία αγκάλιασε το ευαίσθητο θέμα ένταξης των προσφυγόπουλων στο σχολείο και δεν υπήρξαν ρατσιστικές αντιδράσεις.

Βόλος: Πρώτη μέρα στο Γυμνάσιο για δύο προσφυγοπούλες

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Διαλεχτή Τσιτούμη δήλωσε ότι με τα παιδιά του Γυμνασίου γίνεται πράξη το «κανένα παιδί έξω από το Ελληνικό δημόσιο σχολείο». Για την υποδοχή τόνισε ότι υπάρχει το συναίσθημα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς και τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί θέλουν να ενταχθούν τα παιδιά στην εκπαιδευτική διαδικασία του Ελληνικού Δημόσιου Σχολείου, ενώ πρόσθεσε πως οι εκπαιδευτικοί «οπλίζουν» τους μαθητές με συναισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και κυρίως του σεβασμού στη διαφορετικότητα και στην ανεκτικότητα, ώστε να απομονώσουν όποιες ρατσιστικές, ξενοφοβικές φωνές, αντιλήψεις, κραυγές και δράσεις.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, από την πλευρά του, επισήμανε ότι τα Ελληνικά σχολεία είναι ανοιχτά σε όλο τον κόσμο και οι ότι τα προσφυγόπουλα έχουν υποχρεώσεις και δικαιώματα ίσα με τους Έλληνες μαθητές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος