Βόλος: Ποίηση, μουσική, χορός κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι

ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΑΚΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ –
Πλήθος κόσμου παρακολούθησαν σήμερα το βράδυ, την πρώτη από τις δύο εκδηλώσεις που διοργανώνουν η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, στο πλαίσιο του ετήσιου πανελληνίου προγράμματος που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο.
 Στον ατμοσφαιρικό κήπο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και υπό το φως του φεγγαριού, πραγματοποιήθηκε η παράσταση «Όλα τα πήρε το καλοκαίρι», πάνω στο γνωστό στίχο του Οδυσσέα Ελύτη, όπου η Μουσική, η Ποίηση και ο Χορός συνάντησαν τον Έρωτα, και το Φεγγάρι του Καλοκαιριού, συνδέοντας ποιήματα Ελλήνων ποιητών με ένα ρεπερτόριο μουσικής από τη μπαρόκ εποχή ως τον 21ο αιώνα.
Βόλος: Ποίηση, μουσική, χορός κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι
Πρόκειται για μια πρόταση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βόλου με τη συμμετοχή των ηθοποιών Γρηγόρη Γαλάτη και Νιόβης Κωστοπούλου, του Σεξτέτου Εγχόρδων της Καμεράτας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Τη χορεύτρια Μαρία Κυρμά συνόδευσε η προβολή του εικαστικού έργου “Moonrise” της Eugenia-Alana Mitsanas.
Βόλος: Ποίηση, μουσική, χορός κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι
Αύριο Κυριακή 6 Αυγούστου στις 9:30 μ.μ. στον Αρχαιολογικό χώρο της Βασιλικής Α (Αγίου Δημητρίου) των Φθιωτίδων Θηβών οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με την μουσική βραδιά «Νύχτα φεγγαρόλουστη», με την υψίφωνο Κατερίνα Αποστολοπούλου, τη Δρ. Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη στο πιάνο και τον Πέπο Σάλεμ στο φλάουτο που θα ερμηνεύσουν γνωστά καθώς και σπάνια κομμάτια Ελλήνων συνθετών.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος