Βόλος: Οι Παιδικοί Σταθμοί στο επίκεντρο της απεργίας στους ΟΤΑ

Array

H λειτουργία των δημοτικών Παιδικών Σταθμών ήταν το θέμα αιχμής της σημερινής  κινητοποίησης των εργαζομένων του Δήμου Βόλου, που συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μεταξουργείο από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, οι λίγοι εργαζόμενοι που συμμετείχαν, εξέπεμψαν SOS για το κλείσιμο δομών όπως οι Παιδικοί Σταθμοί και την τύχη των συναδέλφων τους.

Όπως τονίστηκε, με την τροπολογία που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, ουσιαστικά τα προνήπια κατευθύνονται προς τα δημόσια Νηπιαγωγεία .

«Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι σ’ αυτό. Για να μπορέσουν να καλυφθούν όλες οι οικογένειες λέμε τα προνήπια να μπορούν να  πηγαίνουν και στους Παιδικούς Σταθμούς και στο Δημόσιο και κάθε γονιός να κάνει την επιλογή του, ώστε να μπορούν να καλυφθούν και όλες οι θέσεις», δήλωσε η πρόεδρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, κ. Θάλεια Στάχτου.

Η πρόεδρος προειδοποίησε ότι αν υπογραφεί αυτός ο νόμος θα απολυθούν όλοι οι συμβασιούχοι (ΕΣΠΑ, οκταμηνίτες, διμηνίτες συμβασιούχοι) και θα υπάρχει πρόβλημα με το ένα τρίτο των εργαζομένων που είναι νηπιαγωγοί. Η ίδια σημείωσε ότι αν γίνει αυτό πάμε για κλείσιμο του ενός τρίτου των δομών στο Δήμο Βόλου, που αναγνωρίζονται από την κοινωνία για το παιδαγωγικό και κοινωνικό τους έργο.

Η κ. Ευγενία Παπαδοπούλου, της ΔΑΣ ΟΤΑ,  δήλωσε ότι η χαμηλή συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία δεν πτοεί τους συνδικαλιστές που συμπαρίστανται στους εργαζόμενους. Θέση της ΔΑΣ ΟΤΑ είναι δωρεάν 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, τα παιδιά μέχρι δύο μέχρι τέσσερα χρονών να  πηγαίνουν σε όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, όλα τα παιδιά να μπουν σε Παιδικούς Σταθμούς και κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί.

Συμμετοχή κυρίως από Παιδικούς Σταθμούς

Η συμμετοχή στην σημερινή απεργία ήταν πολύ μικρή, με εξαίρεση τους Παιδικούς Σταθμούς, όπου οι εργαζόμενοι απήργησαν σε ποσοστό 70%. Σχολιάζοντας την σχεδόν μηδαμινή συμμετοχή, η κ. Στάχτου δήλωσε ότι ίσως πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι κινητοποιήσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος