Βόλος: Οι δικαστικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν ότι εργάζονται διακινδυνεύοντας για την υγεία τους

Πολλές φορές στο παρελθόν είχε επισημανθεί ότι λόγω της παλαιότητας του κτιρίου του Δικαστικού Μεγάρου, οι εργαζόμενοι καλούνται να εργάζονται σε συνθήκες που δεν πληρούν τους όρους υγιεινής, ιδιαίτερα τα χρόνια της πανδημίας.Στη διαπιστωμένη προβληματική κατάσταση ήρθε να προστεθεί και η πλημμύρα της περασμένης εβδομάδας, με αποτέλεσμα οι δικαστικοί υπάλληλοι να διαμαρτύρονται και να καταγγέλλουν ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία τους λόγω μη τήρησης των κανόνων και όρων υγιεινής που προβλέπονται στους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου Κατερίνα Ρεμτζελά, επισημαίνει ότι «Τα προβλήματα είναι συνεχή. Δεν είναι η πρώτη βροχή που μας δημιούργησε πρόβλημα. Απλά αυτή τη φορά η βροχή της Τρίτης έφερε τους υπαλλήλους σε επικίνδυνη κατάσταση καθώς πιάναμε καλώδια και υπολογιστές προκειμένου να διαφυλάξουμε τη δημόσια περιουσία. Ήταν κάτι ακραίο αλλά όχι ασυνήθιστο. Αρκετές φορές στρώνουμε εξώφυλλα και χαρτόνια δικογραφιών. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να το δημοσιεύουμε συνεχώς. Υπάρχει ένα ρήγμα μεταξύ του πρώτου κτιρίου του 1910 και της νέας προσθήκης του 1970. Η πλημμύρα αυτή προήλθε από τα νερά που μαζεύτηκαν στην ταράτσα λόγω της κλίσης και λόγω του μη καθαρισμού και δεν ξέρουμε τι μπορεί να προκληθεί».

Η κ. Ρεμτζελά, παράλληλα θίγει και το θέμα της έλλειψης τεχνικής έκθεσης για την κατάσταση του κτιρίου, γεγονός που δημιουργεί έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους δικαστικούς υπαλλήλους, ενώ η έλλειψη χώρων κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο δύσκολη, για να καταλήξει υπογραμμίζοντας και τονίζοντας ότι “Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι η άποψή μας έχει βαρύτητα γιατί εδώ δουλεύουμε. Η πολιτεία πρέπει να δρα πριν γίνει κάτι. Οποιοσδήποτε που μπαίνει μέσα μπορεί να καταλάβει το επείγον της ανακαίνισης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος