Ν. Πρίντζος: Ανησυχία για το μέλλον του αγροτικού τομέα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει, για μια ακόμη φορά, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, κ. Νικήτας Πρίντζος, όσον αφορά στο παρόν και στο μέλλον του αγροτικού τομέα, στην Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η φετινή χρονιά είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών για τον αγροτικό κόσμο, καθώς ήταν μια χρονιά, με όχι ποιοτική παραγωγή και, ως εκ τούτου, με χαμηλές τιμές για τα προϊόντα. Αυτό, σε συνδυασμό με φόρους, ΕΝΦΙΑ και όλα τα λοιπά – όπως είπε – έχουν φέρει τον αγροτικό κόσμο σε απόγνωση.

“Παρότι όλοι συμφωνούν ότι ο αγροτικός τομέας είναι από τους πυλώνες της οικονομίας μας, όλο και συρρικνώνεται, ενώ η Πολιτεία κωφεύει” επισήμανε ο κ. Πρίντζος, διευκρινίζοντας πως, λέγοντας Πολιτεία, εννοεί την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και όλα τα κόμματα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, για την κατάσταση αυτή φταίει η έλλειψη βασικού σχεδιασμού, με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγείται στο πουθενά, αφού τα ηλιγγιώδη ποσά που εισέρρευσαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατασπαταλήθηκαν χωρίς να λυθεί κανένα από τα διαρθρωτικά προβλήματα του αγροτικού τομέα.
“Χτυπάω την καμπάνα. Να σκύψουν όλοι πάνω από τα προβλήματα” δήλωσε ο κ. Πρίντζος, προσθέτοντας πως το βασικό που πρέπει να γίνει, είναι να μειωθούν οι φόροι, το δυσβάσταχτο βάρος των οποίων αναγκάζει τους αγρότες να προσπαθήσουν “μαύρα” την παραγωγή τους.
“Πως είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται ότι με αυξημένους φόρους χάνει έσοδα το κράτος,ενώ αντίθετα, αν τους μειώσουν, τα έσοδα θα είναι πολύ μεγαλύτερα” αναρωτήθηκε, καταλήγοντας με μια δήλωση όλο νόημα:
“Την ανήσυχη ησυχία του αγροτικού κόσμου, να την λάβουν σοβαρά υπόψη”.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος