Βόλος: Μήνυση και αγωγή κατά Μπέου από τον Άγγ. Αγραφιώτη

Μήνυση για παράβαση του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων και παραβίαση δικαστικού απορρήτου κατέθεσε σήμερα, στην Εισαγγελία Βόλου, ο πρώην πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Βόλου, κ. Άγγελος Αγραφιώτης κατά του Αχιλλέα Μπέου και κατά παντός άλλου υπευθύνου. Η υπόθεση αφορά στην χρήση, από τον κ. Μπέο, στοιχείων που – σύμφωνα με τον κ. Αγραφιώτη – αποκτήθηκαν με μη νόμιμο τρόπο, και τα οποία συμπεριέλαβε σε απολογητικό του υπόμνημα για υπόθεση εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης ύστερα από μήνυση του πρώην προέδρου του Ορφανοτροφείου.

Ο κ. Αγραφιώτης με τον δικηγόρο του, κ. Απόστολο Ψωμά παραχώρησαν συνέντευξη τύπου μετά την υποβολή της μήνυσης, τονίζοντας πως η παραβίαση προσωπικών δεδομένων αφορά όχι μόνο στον ίδιο, αλλά και σε άλλους πολίτες του Βόλου.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Αγραφιώτης, προκειμένου ο τελών σε αργία δήμαρχος, να δικαιολογήσει τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε εναντίον του σε τηλεοπτική εκπομπή, επισύναψε στο απολογητικό του υπόμνημα, φωτογραφία σελίδας του βιβλίου του Αρχείου Ποινικών Υποθέσεων του Πρωτοδικείου Βόλου, στην οποία φαίνεται ότι ο κ. Αγραφιώτης είχε παραπεμφθεί σε δίκη το 2006, κατά την οποία, ωστόσο, αθωώθηκε.

Στην εν λόγω φωτογραφία, εκτός των στοιχείων του κ. Αγραφιώτη φαίνονται και τα στοιχεία άλλων πολιτών, που αναγράφονται στην ίδια σελίδα και αφορούν επίσης, δικαστικές τους υποθέσεις, γεγονός που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί κατάφορη παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Εκτός αυτού, όπως τονίστηκε, γεννάται ένα μεγάλο ερώτημα για τον τρόπο που «εξασφαλίστηκε» η εν λόγω φωτογραφία, δεδομένου ότι πρόσβαση στο αρχείο έχουν ελάχιστα άτομα.

Τόσο ο κ. Αγραφιώτης, όσο και ο κ. Ψωμάς ξεκαθάρισαν ότι οι υπόνοιές τους δεν πέφτουν σε υπαλλήλους, αλλά εκτιμούν πως κάποιος άλλος, ενεργώντας για λογαριασμό του κ. Μπέου, εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη προσωπικού των Δικαστηρίων και τον φόρτο εργασίας των υπαλλήλων και υπέκλεψε παρανόμως τα στοιχεία, φωτογραφίζοντάς τα από κινητό τηλέφωνο.

Σφοδρή επίθεση στον Αχ. Μπέο

Ο κ. Αγραφιώτης επισήμανε για την υπόθεση πως πρόκειται για ένα θέμα που αποτελεί ίσως την επιβεβαίωση της στρεβλότητας που τα τελευταία χρόνια επικρατεί στην πόλη μας και δικαιολογεί πολλά από τα «περίεργα» που συμβαίνουν στην πόλη εσχάτως.
“Χρησιμοποιώ τον όρο στρεβλότητα, ενώ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πολλοί και βαρύτεροι χαρακτηρισμοί, προκειμένου να καταδείξω το πώς η επικράτηση του Αχιλλέα Μπέου υποδίκου για 4 κακουργήματα, μεταξύ των οποίων και η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, υφαρπάζοντας, ουσιαστικά, την ψήφο των Βολιωτών, χρησιμοποιώντας πομπώδεις εκφράσεις του τύπου…θα σας ταράξω στη νομιμότητα….λαμόγια πολιτικοί…κα…..έχει δημιουργήσει μία κατάσταση πρωτοφανή για την πόλη, την οποία νιώθουν πλέον οι Βολιώτες στο πετσί τους με κάθε τρόπο” τόνισε ο πρώην πρόεδρος του Ορφανοτροφείου, ο οποίος κάλεσε όλους τους υγιείς και δημοκρατικούς πολίτες σε συστράτευση ενάντια στον ηθικό και πολιτικό ξεπεσμό που – όπως είπε – προσωποποιεί ο κ. Μπέος και το καθεστώς που έχει εγκαθιδρύσει στην πόλη μας.

Κλείνοντας την συνέντευξη τύπου, ο κ. Αγραφιώτης υπενθύμισε στον κ. Μπέο τη δημόσια υπόσχεσή του ότι με 5 τηλέφωνα σε φιλαράκια του…θα έφερνε 300.000€ για να ξεχρεώσει το Ορφανοτροφείο Βόλου, τα οποία – όπως είπε – εδώ και 10 μήνες, δεν έχουν έρθει και ο ίδιος έχει εξαφανιστεί από το ίδρυμα.

“Αυτός είναι ο Αχιλλέας Μπέος. Υποσχέσεις…φασαρίες…κουρνιαχτός και από ουσία ΤΙΠΟΤΑ! Το μόνο που ήρθε στο Ορφανοτροφείο είναι η διοίκηση επιλογής του. Αυτός ήταν και ο λόγος εξάλλου που βγήκε δημόσια και με έβρισε, ώστε να αναγκαστώ να παραιτηθώ από την προεδρία του ιδρύματος, για να βάλει στη θέση μου τον πατέρα του Δημάρχου Θάνου Θεοδώρου” κατέληξε ο κ. Αγραφιώτης.

Απάντηση του Αχιλλέα Μπέου

Στις δηλώσεις Αγραφιώτη απάντησε αργά το απόγευμα, ο Αχιλλέας Μπέος, με γραπτή δήλωσή του, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Μαζί με τις παχιές μύγες του Αυγούστου εμφανίστηκαν και οι αλογόμυγες του Αγραφιώτη.

Με τις γνωστές γραφικότητες επαιτεί λίγη δημοσιότητα, μήπως και τον περιλάβουν σε κάποιο κομματικό ψηφοδέλτιο. Το ότι το ψηφοδέλτιο αυτό είναι του ΠΑΣΟΚ, του πιο διεφθαρμένου κόμματος, ίσως είναι τυχαίο, ίσως όχι.

Την απάντηση μου θα την πάρει ενώπιον της Δικαιοσύνης. Οχι πάντως σε δημόσιο διάλογο, όπως ματαίως και αφελώς ελπίζει..

Αν θέλει, και επειδή λέει και πολλά, ας εξηγήσει στους πολίτες τι ακριβώς αφορούν και αναφέρουν τα δικαστικά εκθέματα, που φαίνεται να φοβάται, που όχι μόνο δεν είναι προσωπικά δεδομένα, αλλά είναι προσβάσιμα στον καθένα. Λέτε να κατελήφθη κλέπτων οπώρας και ανησυχεί;

Σε μένα πάντως μια μόνο απορία υπάρχει: Ο συνήγορος του που απαθανατίζονται σε φωτογραφία, κατά τη βαρύγδουπη συνέντευξη, είναι αδελφός του ή απλώς μοιάζουν τόσο πολύ;”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος