Βόλος: Με επιτυχία ο προκριματικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools 2022

Διενεργήθηκαν σήμερα, στο Βόλο, στις εγκαταστάσεις του Πολυχώρου Τσαλαπάτα, οι τρίτοι στη σειρά, αγώνες ταχύτητας πίστας για την τελική φάση του 11ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools 2022 (για Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια). Στους αγώνες στο Βόλο συμμετείχαν η ομάδα Pegasus από το 9ο Γυμνάσιο Βόλου, η ομάδα VTech Racing από το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου και η ομάδα TALOS του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αποτελούμενη από μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Βόλου. 

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, δόθηκε η δυνατότητα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, που είχαν προσκληθεί να παρακολουθήσουν τους αγώνες, να σχηματίσουν 12 νέες ομάδες (2-4 μελών), αποτελούμενες συνολικά από 34 μαθητές από 9 Δημοτικά σχολεία και 3 Γυμνάσια της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, στις οποίες δόθηκαν δωρεάν όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά, οι οδηγίες και ο χρόνος (3 ώρες) για να φτιάξουν χάρτινα F1 μοντέλα και να τα βάλουν στη συνέχεια να τρέξουν πάνω στη επίσημη πίστα του Fin Schools

Από τους τρεις προκριματικούς του11ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Formula 1 in Schools 2022,  θα προκύψουν τα επτά μέλη της ελληνικής ομάδας που θα μας εκπροσωπήσει στους παγκόσμιους τελικούς του F1 in Schools, που, κατά πάσα πιθανότητα, θα διοργανωθούν την Άνοιξη του 2023, στο περιθώριο του Grand Prix της Formula 1, στην Αυστραλία.Φέτος, είναι η πρώτη φορά, που, εκτός της Αθήνας, προκριματικοί διαγωνισμοί έγιναν και στην περιφέρεια και συγκεκριμένα, στον Βόλο και τις Σέρρες. Επίσης, είναι η πρώτη φορά μετά την έξαρση της πανδημίας, που οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων.

Βόλος: Με επιτυχία ο προκριματικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools 2022

Στον διαγωνισμό του Βόλου που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα έλαβαν μέρος τρεις μαθητές Δημοτικού, επτά μαθητές Γυμνασίου και έξι Λυκείου, ενώ το παρών έδωσαν και φοιτητές, μέλη της ομάδας “Κένταυρος” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με το τελευταίο μονοθέσιό του, τον Έλοπα, με τον οποίο πήραν μέρος στους φετινούς φοιτητικούς διαγωνισμούς Formula 1.

Βόλος: Με επιτυχία ο προκριματικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools 2022

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, ο Εθνικός Συντονιστής του προγράμματος F1 in Schools σε Ελλάδα και Κύπρο, Δημήτρης Πολυματίδης, οι αγώνες ταχύτητας πίστας που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Σέρρες και Βόλο είναι, στην ουσία, η τελική φάση, μιας μακράς διαγωνιστικής διαδικασίας που περιλαμβάνει τη σχεδίαση και κατασκευή μιας μικρογραφίας αγωνιστικού αυτοκινήτου, στο πλαίσιο της οποίας, οι μαθητές προσεγγίζουν παράλληλα, έννοιες και διαδικασίες επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Βόλος: Με επιτυχία ο προκριματικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools 2022

Η αξιολόγηση όλων αυτών των παραμέτρων, θα γίνει τις επόμενες μέρες, οπότε και θα ανακοινωθούν τα ονόματα των μαθητών που θα μας εκπροσωπήσουν στον επόμενο Παγκόσμιο Διαγωνισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως, από το 2012 που το F1 in Schools υλοποιείται στη χώρα μας, η ελληνική ομάδα έχει αποσπάσει μεγάλες διακρίσεις, με κορυφαία, την 1η θέση στον κόσμο στους 12ους Παγκόσμιους Τελικούς του 2016 στις ΗΠΑ.

Το F1 in Schools είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Formula 1 και ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας.

Βόλος: Με επιτυχία ο προκριματικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools 2022

Σύμφωνα με σχετική έρευνα που έγινε, το 80% των μαθητών που συμμετέχουν στο F1 in Schools πιστεύουν ότι τους βοηθά να αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας, να συνεργάζονται και να λειτουργούν ως ομάδα, ενώ το 66% σκέφτονται να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στον χώρο των Τεχνολογιών, των Επιστημών ή να γίνουν Μηχανικοί. Επίσης, το 35% των συμμετεχόντων είναι μαθήτριες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος