Βόλος: Μαθητές του 2ου ΕΠ.ΑΛ. Ν. Ιωνίας πήραν συνέντευξη από την υφυπουργό Παιδείας Ζ. Μακρή

Απαντήσεις σε ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση γενικά, αλλά και ειδικότερα στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, κλήθηκε να δώσει η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σε μια συνέντευξη ωστόσο, αρκετά διαφορετική, αφού στο ρόλο των δημοσιογράφων ήταν δύο μαθητές ΕΠ.ΑΛ.

Η σχετική πρωτοβουλία πάρθηκε από κοινού, με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη και πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του κτιρίου της Δευτεροβάθμιας και στόχο επίσης κοινό: η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, από αποπαίδι της εκπαιδευτικής δραστηριότητας να πάρει τη θέση που της αξίζει.

Βόλος: Μαθητές του 2ου ΕΠ.ΑΛ. Ν. Ιωνίας πήραν συνέντευξη από την υφυπουργό Παιδείας Ζ. Μακρή

“Δυστυχώς, η επαγγελματική εκπαίδευση απασχολεί αρνητικά, τον τελευταίο καιρό, τη δημοσιότητα. Μέσα από αυτή την ουσιαστική και ειλικρινή συνάντηση με τα παιδιά, με μαθητές που δεν επιλέξαμε εμείς και χωρίς προκαθορισμένη αντζέντα, θέλουμε να δείξουμε ότι η αρνητική αυτή δημοσιότητα δεν είναι ο κανόνας, αλλά η εξαίρεση” τόνισε η υφυπουργός, προσθέτοντας ωστόσο, πως πάνω στην εξαίρεση αυτή οφείλουν να σκύψουν με προσοχή.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης – συζήτησης της κ. Μακρή με τους μαθητές του 2ου ΕΠ.ΑΛ. Νέας Ιωνίας, Θανάση Κωτίδη της Β’ τάξης και και Δέσποινα Χατζηγεωργίου της Γ’ τάξης, η υφυπουργός αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες σχετικά με την επαγγελματική εκπαίδευση, ενώ από πλευράς των μαθητών και εκπαιδευτικών αναδείχθηκαν οι αδυναμίες που υπάρχουν.

“Καταλαβαίνουμε ότι δεν αρκούν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που πήραμε. Χρειάζεται και η εφαρμογή τους. Αυτό που θέλουμε να διαπιστώσουμε, είναι τί στην εφαρμογή απαιτεί βελτίωση” επισήμανε η κ. Μακρή, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να εργαστούν γρήγορα, σε επαγγέλματα που έχουν οικονομική και επαγγελματική αποκατάσταση.

“Τα βήματα που έγιναν, είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά ό,τι και να κάνει κανείς στην εκπαίδευση, το επόμενο λεπτό θα χρειαστεί κάτι περισσότερο” κατέληξε η κ. Μακρή.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης τόνισε: “Είμαστε εδώ, με μαθητές και την υφυπουργό, για να δείξουμε ότι η επαγγελματική εκπαίδευση είναι η αιχμή του δόρατος τη εκπαίδευσης. Όλη η Ευρώπη έχει την επαγγελματική εκπαίδευση πολύ υψηλά.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος