Βόλος: Κινητοποίηση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας

Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας στον Βόλο πραγματοποίησαν σήμερα (16-6-2021) το πρωί, εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κηρύχθηκε κατά του υπό ψήφιση εργασιακού νομοσχεδίου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού Τμήματος, Φίλιππος Κωνσταντινίδης, επελέγη ο χώρος της Επιθεώρησης Εργασίας για την κινητοποίηση αυτή, καθώς, για τη Μαγνησία τουλάχιστον, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας πρέπει να συνεχίσει να έχει τον χαρακτήρα του δημόσιου φορέα και του ελέγχου, οτιδήποτε σημαίνει αυτό.

«Ζήσαμε όλη την προηγούμενη περίοδο μια πανδημία, που ανέδειξε πόσο σημαντικό είναι, φορείς να παραμένουν στο Δημόσιο, ώστε να μπορεί ο έλεγχος να γίνεται από το ίδιο το κράτος και όχι από ιδιώτες» τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης, προσθέτοντας πως οι εργασιακές αλλαγές αφορούν ολόκληρη την κοινωνία και δηλώνοντας ως δημόσιος τομέας, αλληλέγγυος στον ιδιωτικό, αφού πρόκειται -στην ουσία- για τα αδέρφια μας, τους γονείς μας, τα παιδιά μας, που θα ζήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα «τη ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Το “παρών” στη συγκέντρωση έδωσε και ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης Εργασίας, στη Μαγνησία, Κων. Μαυρουδής, ο οποίος επισήμανε πως οι αγώνες που γίνονται από τους υπαλλήλους της Επιθεώρησης αποσκοπούν στη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στην εργασιακή ειρήνη. «Αυτό είναι διαχρονικό. Η εμπειρία μου λέει όμως, και κάτι άλλο. Η οποιαδήποτε υπεραξία που θέλει να αντλήσει λογικά και νόμιμα, οποιοσδήποτε εργοδότης, θα πρέπει να στηρίζεται στο ποσοστό υπεραξίας που προσφέρει στον εργαζόμενο σαν αυτοπραγμάτωση, καταξίωση, ηθική ανάταση» τόνισε ο κ. Μαυρουδής, προσθέτοντας πως η αξιοπρέπεια δεν είναι κάτι που παζαρεύεται και πρέπει όλοι να έχουμε κατά νου ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι το άλφα και το ωμέγα.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι με το νέο νόμο δεν ακυρώνεται το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, καθώς οποιοδήποτε νομοσχέδιο, από όποιον και να προέρχεται, διαμορφώνεται εν τέλει, από την ίδια την κοινωνία. «Με άλλα λόγια, η Επιθεώρηση Εργασίας δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει γιατί ο κόσμος την έχει ανάγκη. Δεν είναι  ζήτημα πολιτικό, είναι  ζήτημα κοινωνικό» δήλωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας  πως επί οποιασδήποτε κυβέρνησης, οι επιθεωρητές εργασίας επιτελούν μεγάλο έργο, με πάρα πολλές δυσκολίες, φιλότιμο και αυταπάρνηση, καθώς και εντιμότητα. «Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει ποτέ. Είναι στο κύτταρο αυτής της υπηρεσίας» κατέληξε ο κ. Μαυρουδής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος