Η Κίνηση Πολιτών κατά της ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού

Σειρά εκδηλώσεων, συλλαλητηρίων και ημερίδων έχει προγραμματίσει για τον ερχόμενο μήνα, η Κίνηση Πολιτών για το Νερό, προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για το θέμα της λειτουργίας του Βιολογικού και για το τί θα σημαίνει πρακτικά, η ανάθεση της λειτουργίας του σε ιδιώτη, την οποία προωθεί η δημοτική Αρχή και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ.

Αυτό τόνισε το μέλος της Κίνησης, Βαγγέλης Γαλανόπουλος, ο οποίος μαζί με άλλα μέλη της, έδωσαν τον παρών, τόσο στο Δημαρχείο – όπου τελικά δεν έγινε η συνεδρίαση, απούσης της πλειοψηφίας – όσο και στα Δικαστήρια, όπου μετέβησαν στη συνέχεια, προκειμένου να επισημάνουν στις δικαστικές Αρχές, την ανάγκη να προχωρήσει ταχύτατα η προκαταρκτική που έχει παραγγελθεί για το θέμα της λειτουργίας του Βιολογικού.

Η Κίνηση Πολιτών κατά της ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού

«Εμείς δουλεύουμε στο πλαίσιο της κοινωνικής μας δράσης. Το κίνημα είναι εκείνο που θα τους σταματήσει. Όχι ότι δεν είναι καλές οι παρεμβάσεις που γίνονται, είτε από τους δημοτικούς συμβούλους, είτε από το ΤΕΕ, όμως εμείς δίνουμε βαρύτητα στο κίνημα. Πιστεύουμε ότι αυτό που απασχολεί τον οποιοδήποτε επενδυτή είναι η κοινωνική συναίνεση, η οποία δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει» τόνισε ο κ. Γαλανόπουλος, προσθέτοντας πως ο όποιος επενδυτής στόχο έχει να βγάλει χρήματα και βέβαια, δεν είναι διατεθειμένος, ούτε αυτός, ούτε το προσωπικό που θα είναι δικό του, να δώσουν την ψυχή τους για τον Παγασητικό.

Από την πλευρά του, το μέλος της Κίνησης, κ. Κλημόπουλος χαρακτήρισε πολιτικούς απατεώνες την δημοτική Αρχή, καθώς διαβεβαίωναν τον κόσμο για τον δημόσιο χαρακτήρα της χρήσης του νερού και τώρα τον εκποιούν σε ιδιώτες.

Η Κίνηση Πολιτών κατά της ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού

«Αν νομίζει η παράταξη του υπόδικου ότι θα μπορέσει με τα τερτίπια αυτά, να κρυφτεί από την βολιώτικη κοινωνία σε σχέση με τη ζημιά που συντελείται αυτή την στιγμή στον Παγασητικό, είναι γελασμένοι. Σαν Συμμαχία για το Νερό θα κάνουμε το κάθε τι, να πληροφορηθεί όλος ο κόσμος, τι μεθοδεύει η δημοτική Αρχή» δήλωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους πολίτες του Βόλου να αντιδράσουν.

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος, Ιάσων Αποστολάκης δήλωσε πως ήταν αναμενόμενη η αναβολή και της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

«Ο κανονισμός προβλέπει ότι στην τρίτη απόπειρα, η συνεδρίαση μπορεί να γίνει με τους παρόντες, άρα αναγκαστικά θα εμφανιστεί η φυγομαχούσα πλειοψηφία» τόνισε, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι αυτές οι καταστάσεις μόνο κινηματικά ανατρέπονται.

«Εμάς, σαν αντιπολίτευση, δεν μας ενδιαφέρει να δικαιωθούμε. Ο κόσμος θα ορίσει την μοίρα του. Θα επιλέξει αν θέλει να έχει έναν Παγασητικό καθαρό όπως ήταν παλιότερα, υπό δημοτικό έλεγχο, και φθηνότερο στο κόστος. Ούτως ή άλλως, και να γίνει δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα, ήδη η δημοτική Αρχή έχει επιλέξει το δρόμο της και πάει σε μια μετωπική σύγκρουση με την κοινωνία» δήλωσε ο κ. Αποστολάκης, συμπληρώνοντας ότι ήδη, στο χθεσινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, έγινε γνωστό ότι συντάσσονται τα τεύχη δημοπράτησης για την εκχώρηση της λειτουργίας του Βιολογικού σε ιδιώτη.

«Έχουν προαποφασίσει μερικές καταστάσεις, πάνε κόντρα στην κοινή λογική και στην κοινωνία και θα είμαστε απέναντι» κατέληξε ο κ. Αποστολάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος