Βόλος: Καταγγελία στη Διεύθυνση Υγείας  για παράνομο σκουπιδότοπο στην Αγχίαλο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Θ. ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑ-

Καταγγελία για λειτουργία παράνομου σκουπιδότοπου στη Νέα Αγχίαλο κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου, κ. Θεολόγος Διαμαντένιας στην Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, τονίζοντας πως ο χώρος είναι επικίνδυνος για την υγεία των πολιτών και επιπλέον πιθανή εστία εκδήλωσης πυρκαγιάς

Όπως συγκεκριμένα τονίζει στην καταγγελία, «στα βορειοδυτικά της Νέας Αγχιάλου, λίγα μόλις μέτρα από το Νεκροταφείο και λίγες εκατοντάδες μέτρα από τον οικοδομικό ιστό της Νέας Αγχιάλου , έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί παράνομα από τη Δημοτική αρχή σκουπιδότοπος. Πρόκειται για δημοτική έκταση περίπου είκοσι στρεμμάτων , στην οποία ο Δήμος Νέας Αγχιάλου φιλοδοξούσε να κατασκευάσει αθλητικό στάδιο. Με την συνένωση των Καλλικρατικών Δήμων παράνομα ξεκίνησε να λειτουργεί ως χώρος προσωρινής εναπόθεσης σκουπιδιών. Ποτέ όμως μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί η μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ Βόλου, λόγω προφανώς του κόστους. Το αποτέλεσμα είναι ο χώρος να έχει γεμίσει ασφυκτικά από ξερά κλαδιά, πλαστικά, στρώματα μέχρι και ψόφια ζώα».

Ο κ. Διαμαντένιας επισημαίνει ακόμη, ότι έχει καταθέσει πολλές επερωτήσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο προς επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος , αλλά αντί η Δημοτική Αρχή να ξεκινήσει την απομάκρυνση των σκουπιδιών , συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό να προσθέτει και επιπλέον.
Προσθέτει δε, ότι εκτός από τη Δημοτική αρχή και δημότες εναποθέτουν στο χώρο σκουπίδια , αφού είναι προσβάσιμος σε όλους.
«Θεωρώ πως ο χώρος είναι επικίνδυνος για την υγεία των πολιτών και επιπλέον πιθανή εστία εκδήλωσης πυρκαγιάς. Τα προηγούμενα χρόνια η πυροσβεστική επενέβη αρκετές φορές σε φωτιές που έβγαζαν καπνούς για πολλές ημέρες και που πιθανόν περιείχαν τοξικά συστατικά λόγω της ύπαρξης πολλών πλαστικών» τονίζει στην καταγγελία του ο κ. Διαμαντένιας, καλώντας την υπηρεσία να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος