Βόλος: Κ. Μίχαλος: “Σε τροχιά ανάτασης η οικονομία”

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΟΤΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ –

Την αισιοδοξία του ότι – για πρώτη φορά – η τρίτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους θεσμούς θα κλείσει πριν την καθορισμένη ημερομηνία εξέφρασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε δηλώσεις του, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή, στο ξενοδοχείο Vallis Resort, στην Αγριά Βόλου. Ο κ. Μίχαλος προσδιόρισε μάλιστα χρονικά την ημερομηνία κλεισίματος της αξιολόγησης, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την καθυστερημένη δεύτερη αξιολόγηση, έχει επανέλθει στη χώρα η πολιτική και κατ’ επέκταση και η οικονομική σταθερότητα, κάτι που αποτυπώνεται από τους χρηματοοικονομικούς δείκτες και από το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών να προχωρήσουν στους σχεδιασμούς τους.

Βόλος: Κ. Μίχαλος: “Σε τροχιά ανάτασης η οικονομία”

“Θεωρούμε ότι για οποιονδήποτε αναπτυξιακό κύκλο προαπαιτούμενο είναι η πολιτική σταθερότητα. Για αυτό και πρέπει να πρυτανεύσει μια πολιτική σύνεσης, συναίνεσης και συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα” τόνισε ο κ. Μίχαλος, προσθέτοντας πάντως, πως σε καμιά των περιπτώσεων δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη, αλλά μόνο για αναβύθιση και ανάταση της ελληνικής οικονομίας για την οποία δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, ιδιαίτερα όσο συνεχίζει να υπάρχει υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και όσο δεν υλοποιούνται μια σειρά σημαντικών μεταρρυθμίσεων, όπως η ταχύτερη απόδοση Δικαιοσύνης και η μείωση της γραφειοκρατίας.

Εκτός του θέματος της υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων (για το οποίο ο πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων είπε πως η  Ελλάδα έχει από τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές στις χώρες του ΟΟΣΑ), ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε και στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών που -όπως είπε – λειτουργούν ως εμπόδιο στη μείωση της ανεργίας.

Βόλος: Κ. Μίχαλος: “Σε τροχιά ανάτασης η οικονομία”

Για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Αναφορικά με το νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων δήλωσε πως από τις 7.500 υποθέσεις που έχουν κατατεθεί, έχουν προχωρήσει πολύ λίγες. Πρόσθεσε δε, ότι η λειτουργία αυτού του νόμου θα ήταν πιο αποτελεσματική, με την περαιτέρω συμμετοχή των Επιμελητηρίων που μπορούν να βοηθήσουν επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αυτή την δυσάρεστη θέση, με την εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων.

“Θέλω να πιστεύω ότι έστω και σε αυτό το στάδιο, θα μπορέσουμε να βρούμε ένα κοινό σημείο συνεννόησης με το αρμόδιο υπουργείο” δήλωσε ο ίδιος.

Βόλος: Κ. Μίχαλος: “Σε τροχιά ανάτασης η οικονομία”

Για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Σχετικά με το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές (μια από αυτές και η αυριανή Κυριακή 4 Νοεμβρίου) ο κ. Μίχαλος επισήμανε πως πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να δουν από κοινού, η Πολιτεία και οι τοπικοί εμπορικοί Σύλλογοι. Εξέφρασε πάντως την άποψη, ότι στις περιοχές που υπάρχει τουριστική κίνηση, τα καταστήματα θα έπρεπε να είναι ανοιχτά, αν και σε κάθε περίπτωση, η πρωτοβουλία αυτή είναι εθελοντική και προαιρετική

Για τις επιμελητηριακές εκλογές

Τέλος, για τις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές, ο κ. Μίχαλος δήλωσε:

“Επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια, έχουμε και πάλι επιμελητηριακές εκλογές, με ένα νόμο που, επί της αρχής μας βρίσκει σύμφωνους. Έχουμε βεβαίως, κάποιες επιμέρους συζητήσεις που θα συζητήσουμε στη γενική συνέλευση”

Βόλος: Κ. Μίχαλος: “Σε τροχιά ανάτασης η οικονομία”

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Μπασδάνης

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, δήλωσε:

«Kαλό θα είναι να κατανοήσουν όλοι όσοι ασχολούνται με τα Επιμελητήρια ότι θα πρέπει να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλλουν σήμερα οι επαγγελματίες για να μπορέσουν να σταθούν όρθιοι. Τα τελευταία χρόνια εμείς το κάνουμε με μεγάλη επιτυχία στηρίζουμε με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο τις τοπικές επιχειρήσεις, γιατί πραγματικά η Μαγνησία τα τελευταία χρόνια βάλλεται από υψηλούς δείκτες της ανεργίας. Ξέρετε ότι η ανεργία αυτή την στιγμή μαστίζει την περιοχή μας, έχουν απομακρυνθεί πολλές μεγάλες επιχειρήσεις από την ΒΙΠΕ και όχι μόνο, αλλάζει η παραγωγική υφή της περιοχής, από βιομηχανική σε τουριστική. Θα πρέπει να το δούμε προσεκτικά, και να δούμε πώς θα σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα για μία τόσο εξαιρετικά όμορφη περιοχή, όπως είναι η Μαγνησία”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το νούμερο ένα ζητούμενο για τους επαγγελματίες της περιοχής μας είναι η έλλειψη ρευστότητας. Η αγορά είναι παγωμένη και οπωσδήποτε θα πρέπει να βρει λύση η κυβέρνηση για το πώς θα λύσει το πρόβλημα αυτό.

Να σημειωθεί, πως αύριο, Σάββατο 4 Νοεμβρίου, όπου αναμένεται η παρουσία της Υφυπουργού Οικονομικών κ. Κατερίνας Παπανάτσιου, τοπικών Αρχών και του επιχειρηματικού κόσμου, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος θα μιλήσει για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης, αλλά και για τα κίνητρα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος