Βόλος: Ημερίδα για την εκπαίδευση των προσφύγων – Το 85% των παιδιών παρακολουθεί μαθήματα

Το 98% των παιδιών με μεταναστευτικό-προσφυγικό προφίλ έχει εγγραφεί σε μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το 85% εξ αυτών παρακολουθεί τα μαθήματα.

Τα στοιχεία αυτά, έδωσε σήμερα, η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που ακολούθησε την ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση Προσφύγων: Επένδυση στον Άνθρωπο, Επένδυση στο Μέλλον», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βόλο από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, Αλέξανδρου Κόπτση.

Βόλος: Ημερίδα για την εκπαίδευση των προσφύγων – Το 85% των παιδιών παρακολουθεί μαθήματα

Σε απόλυτους αριθμούς που παρουσιάστηκαν, στην Ελλάδα βρίσκονται αυτή τη στιγμή, περισσότερα από 12.500  παιδιά με μεταναστευτικό-προσφυγικό προφίλ, στα οποία δίνεται συμπεριληπτική εκπαίδευση, χωρίς αποκλεισμούς, που λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν.

Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας από την πλευρά του, ανέφερε – μεταξύ άλλων – πως στόχος του Υπουργείου είναι η εγγραφή στο σχολείο όλων των μαθητών με μεταναστευτικό-προσφυγικό προφίλ, με την ταυτόχρονη ενίσχυση των δομών, τη δημιουργία τάξεων υποδοχής κλπ.

Βόλος: Ημερίδα για την εκπαίδευση των προσφύγων – Το 85% των παιδιών παρακολουθεί μαθήματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Κόπτσης, φέτος λειτουργούν 1628 τάξεις υποδοχής που είναι κατά 290 περισσότερες σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν, ανέρχονται σε 1766, ενώ υπάρχουν και 180 πιστοποιημένοι μεταφραστές που συνεργάζονται με τα σχολεία.

Ειδικότερα, στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η Περιφερειακή Διευθύντρια, κ. Ζιάκα, λειτουργούν φέτος 80 τμήματα για παιδιά πρόσφυγες-μετανάστες με τα 71 να είναι τάξεις υποδοχής, ενώ υπάρχουν και εννέα (9) Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων. Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς, προσλήφθηκαν 52 δάσκαλοι, 21 φιλόλογοι και εννέα κοινωνικοί λειτουργοί.

Βόλος: Ημερίδα για την εκπαίδευση των προσφύγων – Το 85% των παιδιών παρακολουθεί μαθήματα

Οι συντονιστές εκπαίδευσης προσφύγων Βόλου, Δανιήλ Τσόβας και Χαρούλα Τιμπλαλέξη, αναφέρθηκαν στις τρεις δομές, απ’ όπου αντλείται ο μαθητικός προσφυγικός πληθυσμός, στη Μαγνησία και είναι: η δομή Μόζα που ανήκει στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και δύο ξενώνες ασυνόδευτων προσφύγων στην Μακρινίτσα και στην Αγριά που ανήκουν σε ΜΚΟ. 

Από τη δομή Μόζα, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση φοιτούν έξι μαθητές, ενώ άλλα δύο παιδιά φοιτούν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. 

Στο μαθητικό δυναμικό προστίθενται και άλλα 65-70 περίπου ασυνόδευτα ανήλικα που διαβιούν στις δύο άλλες δομές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος