Βόλος: Η εκπαίδευση στην covid19 εποχή σε Ελλάδα και Πολωνία

Πολωνοί εκπαιδευτικοί βρίσκονται αυτή την εβδομάδα στον Βόλο στο πλαίσιο ενός προγράμματος “Erasmus”, που υλοποιούν σε συνεργασία με το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου. Ο τίτλος του προγράμματος, που ξεκίνησε φέτος και θα διαρκέσει δύο χρόνια, είναι “Η πανδημία δεν θα μας σταματήσει. Η πανδημία αφορμή για συνεργασία και προσεγγίσεις από μαθητές στην επαγγελματική εκπαίδευση”.

Η πρώτη συνάντηση έγινε στο Βόλο στους χώρους του 1ου Ε.Κ. όπου οι Πολωνοί παρουσίασαν τις δικές τους εμπειρίες σε μια εκδήλωση που μεταδόθηκε σε live stream. Η εκδήλωση είναι διαθέσιμη στο κανάλι του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου (https://www.youtube.com/watch?v=7ad_RjC6EMQ&t=314s).

Έγινε ανταλλαγή εμπειριών από την περίοδο του lock down και της εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας. “Διαπιστώσαμε ότι και στις δύο χώρες παρατηρήθηκαν οι ίδιες αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και οι επιπτώσεις στην παρεχόμενη εκπαίδευση. Κι αυτό γιατί τα επαγγελματικά σχολεία διαθέτουν εκτός από τα θεωρητικά μαθήματα και εργαστηριακά, που δεν μπορούσαν να γίνουν διαδικτυακά”, επισήμανε ο κ. Τσοκανάκης.

Βόλος: Η εκπαίδευση στην covid19 εποχή σε Ελλάδα και Πολωνία

Μπορεί η τεχνολογία να έδωσε τη δυνατότητα να γίνονται μαθήματα μέσω των διάφορων ηλεκτρονικών πλατφορμών, αλλά υπήρξαν αρνητικές επιπτώσεις στην διδασκαλία αλλά και την κοινωνικοποίηση των μαθητών. “Σε κάθε συνάντηση θα αναλύουμε και ένα επιστημονικό θέμα. Το μεγάλο κέρδος πάντως από τα προγράμματα Erasmus είναι η δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω στις διάφορες παιδαγωγικές προσεγγίσεις αλλά και στην κοινωνική κουλτούρα του κάθε λαού”, επισήμανε ο κ. Τσοκανάκης. H επόμενη συνάντηση προγραμματίστηκε για τον Απρίλιο του 2023 στο Καρτούζι της Πολωνίας. Σ’ αυτή θα συμμετέχουν έξι εκπαιδευτικοί και έξι μαθητές από το 1ο Ε.Κ. Βόλου.
Σημειώνεται ότι το 1ο Ε.Κ. Βόλου συμμετέχει ακόμη σε ένα πρόγραμμα Erasmus με τίτλο “Αντεστραμμένη τάξη”, που εξετάζει και αναλύει την λεγόμενη μαθητοκεντρική προσέγγιση μάθησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος