Στη σύλληψη ενός ημεδαπού άνδρα για απάτη προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στον Βόλο, τις μεταμεσονύκτιες ώρες του Σαββάτου 31 Ιανουαρίου 2026, εντός των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.
Ο συλληφθείς εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Βόλου, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 30 Ιανουαρίου 2026, ο δράστης είχε αναρτήσει αγγελία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την πώληση μοτοσικλέτας, υποστηρίζοντας ότι προοριζόταν για ανταλλακτικά.
Με τη χρήση ψευδών στοιχείων ως αληθινών, κατάφερε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ από άλλον ημεδαπό. Από την έρευνα προέκυψε ότι η μοτοσικλέτα δεν ανήκε στην κατοχή ή την κυριότητά του, αλλά αποτελούσε ιδιοκτησία θανόντος ατόμου.
Το όχημα κατασχέθηκε, ενώ οι αρμόδιες αρχές διερευνούν τον τρόπο με τον οποίο περιήλθε στην κατοχή του δράστη. Επιπλέον, κατασχέθηκε το ποσό των 520 ευρώ, ως μέρος των χρημάτων που είχαν αποσπαστεί, το οποίο αποδόθηκε στον νόμιμο δικαιούχο.
Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βόλου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος