Βόλος: Επιστροφή στις τάξεις με 98 νέα κρούσματα στη Β’θμια Εκπαίδευση

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα επέστρεψαν σήμερα, στις τάξεις τους και στα διά ζώσης μαθήματά τους, οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων στους Δήμους Βόλου και Αλοννήσου, καθότι στους υπόλοιπους Δήμους του Νομού παρέμειναν και σήμερα κλειστά λόγω καιρικών συνθηκών, με αποφάσεις των δημάρχων.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Σταχτέας, σε συνεννόηση με την αρμόδια αντιδήμαρχο, λήφθηκε μέριμνα από χθες, για καθαρισμό των προαυλίων από τα χιόνια και τον πάγο.

Έτσι σήμερα, πλην δυο περιπτώσεων, που ένας γονέας και ένας μαθητής παραπονέθηκαν για ελλιπή θέρμανση, δεν καταγράφηκαν κάποια προβλήματα.

Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι, τόσο χθες Τρίτη, όσο και σήμερα, δεν γίνεται τηλεκπαίδευση στα σχολεία που παραμένουν κλειστά (όχι μόνο στην Μαγνησία, αλλά πανελλαδικά) ο κ. Σταχτέας τόνισε πως έχει να κάνει με την απόφαση για παράταση της αργίας στην Αττική, λόγω της οποίας, δεν εργάζονται οι υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας που έχουν την ευθύνη της τεχνικής υποστήριξης της τηλεκπαίδευσης.

Τέλος, σε σχέση με τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν σήμερα, στην εκπαιδευτική κοινότητα της Μαγνησίας, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήλωσε πως υπάρχει μια μικρή αύξηση. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό 87 μαθητές, 10 εκπαιδευτικοί και ένας εργαζόμενος που ανήκει στο ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ 4 εκπαιδευτικοί που είχαν βρεθεί θετικοί στο παρελθόν, επέστρεψαν σήμερα στα καθήκοντά τους. Τα κρούσματα αυτά αφορούν σε 34 σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 56 τμήματα, ενώ δεν υπάρχει κανένα τμήμα που έχει αναστείλει τη λειτουργία του λόγω κρουσμάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος