Βόλος: Επανέρχεται η Ναυτική Εβδομάδα – Τιμώμενη περιοχή το Καστελλόριζο

Επανέρχεται στο προσκήνιο, μετά από δύο χρόνια, η Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο, που διοργανώνει ο Φορέας πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση και διάδοση του Πολιτιστικού Αποθέματος». Ο φετινός επετειακός κύκλο θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή 19 έως Κυριακή 26 Ιουνίου.

Τιμώμενη Μεσογειακή περιοχή είναι η νήσος Μεγίστη (Καστελλόριζο), με τους διοργανωτές να απονέμουν τιμητική διάκριση στον Βολιώτη Ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών Θεόδωρο Βλάχο.

Συνάντηση των συμμετεχόντων φορέων προγραμματίζεται αύριο Πέμπτη 5 Μαΐου στις 11.00 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα Βόλου.

Η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο» για το 2022 προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί και πάλι στην παραλία του Βόλου, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά και σε άλλους χώρους.

Βόλος: Επανέρχεται η Ναυτική Εβδομάδα – Τιμώμενη περιοχή το Καστελλόριζο

Η επιλογή της νήσου Μεγίστης (Καστελλόριζο) ως τιμώμενη περιοχή, δεν είναι τυχαία, καθώς η φετινή διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια μνήμης από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και με τον τρόπο αυτό, τιμάται το ελληνικό νησί που είναι εγγύτερα στη Μικρά Ασία και αντιμετωπίζει ακόμη και σήμερα τα προβλήματα της μη καλής γειτνίασης με την Τουρκία.

Από την ακριτική αυτή περιοχή θα φιλοξενηθεί ο Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου, Χρυσόστομος Β, η Δημοτική Αρχή, άλλοι φορείς και καλλιτεχνικά συγκροτήματα.

Επίσης κατά την επίσημη έναρξη της «Επετειακής Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2022», αποφασίστηκε το τιμώμενο πρόσωπο να είναι ο συμπολίτης Θεόδωρος Βλάχος, στον οποίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος θα απονείμει τη διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού, για τη συνολική προσφορά του στην Εθνική Ελλάδος, τον Ολυμπιακό και το άθλημα του πόλο, καθώς και για τη συμβολή του στην εκπαίδευση των νέων, αποτελώντας μια μεγάλη προβολή για ολόκληρη την περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος