Βόλος: Έλεγχοι σε ταχύπλοα αναψυχής

Σαράντα τρεις (43) έλεγχοι διενεργήθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου κατά το μήνα Σεπτέμβριο και κατά την εκπνοή της θερινής τουριστικής περιόδου, σε ταχύπλοα σκάφη και σε εκμισθούμενα μηχανοκίνητα θαλάσσια μέσα αναψυχής.

Οι έλεγχοι έγιναν με πλωτά και χερσαία μέσα της Υπηρεσίας, τόσο από ξηράς όσο και από θαλάσσης. Κατά τους ελέγχους αυτούς, διαπιστώθηκαν επτά (07) παραβάσεις του αριθ. 20 Γενικού Κανονισμού Λιμένα για ΄΄Ταχύπλοα (ταχυκίνητα) σκάφη και λοιπά θαλάσσια μέσα αναψυχής΄΄ (σχετικά με εφόδια, στοιχεία, έγγραφα) και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.
Κατά τη διενέργεια των ανωτέρω ελέγχων εξάλλου, πραγματοποιήθηκαν έξι (06) αλκοτέστ σε χειριστές και κυβερνήτες ταχύπλοων, σκαφών με αρνητικά αποτελέσματα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου: “Η Υπηρεσία σε όλη τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια των λουομένων στην θάλασσα και την ασφάλεια ναυσιπλοΐας γενικότερα, αλλά και στο πλαίσιο της
αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης της περιοχής δικαιοδοσίας της διενήργησε εντατικές, τακτικές κι έκτακτες περιπολίες επιβάλλοντας κυρώσεις όπου απαιτούταν”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ