Βόλος: Εκδηλώσεις ΟΓΕ – ΔΣΓ με την συμμετοχή προσφυγόπουλων

Με σειρά εκδηλώσεων θα τιμηθεί στο Βόλο, η συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και 41 από την ίδρυση του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Μαγνησίας, εκ των ιδρυτικών μελών της ΟΓΕ.

Βόλος: Εκδηλώσεις ΟΓΕ – ΔΣΓ με την συμμετοχή προσφυγόπουλωνΣτο πλαίσιο αυτό, την ερχόμενη Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην καφετέρια «Περισπωμένη» (Άγιος Κωνσταντίνος), ο Δημοκρατικός Σύλλογος θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με ομιλίες, προβολή ντοκιμαντέρ αλλά και θεατρικό δρώμενο, στο οποίο θα συμμετέχουν και προσφυγόπουλα που διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας «Μόζα».

Ενόψει των εκδηλώσεων αυτών, τα μέλη του Συλλόγου παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη τύπου. Θέμα της εκδήλωσης θα είναι «Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ο πόλεμος γεννούν το προσφυγικό», ενώ εκτός των παραπάνω δράσεων, τα παιδιά θα τραγουδήσουν ελληνικά και συριακά παιδικά τραγούδια.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Ρίτσα Κωτή, περισσότερο από κάθε άλλη φορά σήμερα, απαιτείται να ανοίξει η συζήτηση με τις γυναίκες από τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες για τις εξελίξεις που σηματοδοτούν οι πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, σε σχέση με την κλιμάκωση των ανταγωνισμών, κυρίως ανάμεσα σε ΝΑΤΟ – Ρωσία, καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι «νησίδα» σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή.

Στόχοι του Συλλόγου και της ΟΓΕ – όπως είπε από την πλευρά της, το μέλος του Συλλόγου, κ. Λίλα Πέτρου – είναι να δυναμώσει η συμμαχία και ο κοινός αγώνας με την υπόλοιπη κοινωνική συμμαχία ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ, να προβληθεί, με βάση την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, ποιες είναι οι σύγχρονες ανάγκες των γυναικών, των λαϊκών οικογενειών και να κατανοηθεί ότι, όσο η μόρφωση, η υγεία- πρόνοια, η εργασία θεωρείται κόστος, όσο τα πάντα μετρώνται με το επιχειρηματικό κέρδος, οι γυναίκες είναι διπλά καταπιεσμένες.

Να σημειωθεί πως φέτος θα πραγματοποιηθεί το 12ο Συνέδριο της ΟΓΕ, στις 11, 12 και 13 Νοέμβρη στο ΤΕΙ Πειραιά με σύνθημα «Γυναίκα βγες μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση». Απ’ το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Μαγνησίας θα συμμετάσχουν 11 σύνεδροι που εκλέχτηκαν σε γενική συνέλευση. Τα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο είναι διεθνείς εξελίξεις, οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής στις γυναίκες, μισθωτή εργαζόμενη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, γυναίκα της υπαίθρου, άνεργη γυναίκα, ΑΕΙ – ΤΕΙ – κατάρτιση, μητρότητα, μετανάστευση – προσφυγιά, βία, πορνεία, υγεία, ναρκωτικά, πολιτισμός κλπ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος