Βόλος: Ατομική πεζοπορία και καθαρισμός παραλιών την Κυριακή από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας

Ημέρα διπλής ατομικής δράσης θα είναι η Κυριακή 28 Φεβρουαρίου για πολλούς αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, οι οποίοι, ακολουθώντας τους προβλεπόμενους κανόνες κατά του κορονοϊού, θα κινηθούν στο νέο μονοπάτι απόστασης 13 χιλιομέτρων με επιστροφή, Άγιος Στέφανος Αλυκών – Κριθαριά, αυστηρά με δύο -το πολύ- φίλους του ακόμη.

Σημαντικότερη κίνηση της πορείας θα είναι ο καθαρισμός των περίπου 10 παραλιών που βρίσκονται στη διαδρομή και είναι γεμάτες σκουπίδια, καθώς δεν έχουν καθαριστεί ποτέ.

Το μονοπάτι διάνοιξαν με κόπους πολλών μηνών μέλη του ΣΔΥ Βόλου. Πιθανότατα χρησιμοποιούνταν πριν από πολλές δεκαετίες και έκλεισε όταν η σύγχρονη εποχή επέβαλε ευκολότερους τρόπους μετακίνησης. Στις 17 Ιανουαρίου έγινε η πρώτη ατομική πεζοπορία όλων των εποχών στο μονοπάτι και από τότε έχουν γίνει χιλιάδες διελεύσεις, σε διάστημα ενάμιση μήνα.

Η πρώτη τριμελής ομάδα θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί από την παραλία Αγίου Στεφάνου και ανά μερικά λεπτά θα αναχωρούν τα επόμενα γκρουπ τριών ατόμων. Κάθε ομάδα θα έχει το δικό της πρόγραμμα, ρυθμό, διαδρομή κλπ, καθώς οι ομαδικές δράσεις απαγορεύονται. Στην Κριθαριά, όποια τριμελής ομάδα θέλει, θα κάνει διάλειμμα, εντελώς ανεξάρτητα από κάθε άλλη. Υπάρχει η δυνατότητα και του χειμερινού μπάνιου εκεί, ή σε οποιαδήποτε από τις περίπου 10 παραλίες της διαδρομής.

Στην επιστροφή οι παραλίες θα είναι καθαρισμένες, συνεπώς οι στάσεις δε θα είναι απαραίτητες. Είναι στην κρίση κάθε ομάδας αν θα συνδράμει στον καθαρισμό, αν και πού θα κάνει διαλείμματα κλπ. Αθλητές θα φροντίσουν να προμηθεύσουν με σακούλες όσους θα συμβάλλουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ βοήθεια θα προσφέρει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας για τη μεταφορά των σκουπιδιών, καθώς και για την επίβλεψη τήρησης των αποστάσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος