Βόλος: Απόφθεγμα ζωής από υπεραιωνόβιο αγωνιστή του ’40 – Έδωσε διαδικτυακή συνέντευξη σε μαθητές

Διαδικτυακή συνέντευξη στους μαθητές του Λυκείου Αγριάς έδωσε φιλοξενούμενος του Γηροκομείου Βόλου, ηλικίας 105 ετών, ο οποίος πήρε μέρος στο έπος του 1940. Πρόκειται για τον κ. Δημήτριο Κάλμπαρη, τελευταίο επιζώντα της μάχης στο ύψωμα 731.

Ο κ. Κάλμπαρης, πρόσφατα έδωσε συνέντευξη στο “Ιστόρημα” μια εταιρεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για την διάσωση της προφορικής ιστορίας, ενώ το 2009 είχε μοιραστεί τις εμπειρίες του με τον πρώην υπουργό και βουλευτή, κ. Γεώργιο Σούρλα ο οποίος τις κατέγραψε στο βιβλίο του “Οι Ήρωες του 1940 περιμένουν “.

Βόλος: Απόφθεγμα ζωής από υπεραιωνόβιο αγωνιστή του ’40 – Έδωσε διαδικτυακή συνέντευξη σε μαθητές

Στη διαδικτυακή του συνέντευξη που έγινε, σε συνεργασία του Ιδρύματος με την διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Αγριάς και μέλος του ΔΣ του Πορφυρογένεου Ιδρύματος Αγριάς κ. Ευγενία Κελεπέση, ο υπεραιωνόβιος πολεμιστής του Αλβανικού έπους προσπάθησε να μεταφέρει τις εμπειρίες του στους μαθητές, κατά την διάρκεια της σημερινής σχολικής τους γιορτής για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι μαθητές του Λυκείου Αγριάς, τηρουμένων των οδηγιών του ΕΟΔΥ, παρακολούθησαν την συνέντευξη ανά τάξεις.

Βόλος: Απόφθεγμα ζωής από υπεραιωνόβιο αγωνιστή του ’40 – Έδωσε διαδικτυακή συνέντευξη σε μαθητές

“Πριν αναχωρήσω για το μέτωπο και αποχαιρετήσω συγγενείς και φίλους, η μάνα μου μου ‘δώσε έναν ξύλινο σταυρό. Παρόλο που τα ρούχα μου τρυπήθηκαν από σφαίρες και μία με πλήγωσε λίγο στο αυτί, πιστεύω ότι το φυλαχτό της μάνας μου με προστάτεψε”, διηγήθηκε συγκινημένος ο κ. Κάλμπαρης στους μαθητές, στέλνοντας, στο τέλος της συνέντευξής του, το εξής αντιπολεμικό μήνυμα:

“(…) Αυτό που εύχομαι παιδιά είναι να μην ξαναζήσουμε ποτέ πόλεμο … ποτέ ξανά πόλεμος …να μην βιώσετε αυτό που περάσαμε εμείς. Πάντα ελεύθεροι”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος