Βόλος: Από μικρή έως μέτρια η ελαιοπαραγωγή στο Πήλιο – Επιμένει ο δάκος σε πολλές περιοχές

Από μικρή έως μέτρια φαίνεται πως θα είναι η παραγωγή της ελιάς, στο Πήλιο, καθώς διαψεύδονται οι αρχικές ενδείξεις ότι φέτος επίκειται μεγάλη παραγωγή, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, που σε πολλές περιοχές ήταν μηδενική. Πέραν τούτου, οι ελαιοκαλλιεργητές έχουν έναν ακόμη λόγο να ανησυχούν, καθώς ο δάκος επιμένει, με αποτέλεσμα, αν δεν αντιμετωπιστεί, να υπάρχει κίνδυνος υποβάθμισης της ποιότητας του προϊόντος.

Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορ. Σποράδων, κ. Γιάννης Διανελλάκης, κατά την περίοδο της ανθοφορίας, τον χειμώνα, φαινόταν πως θα έχουμε μια αποδοτική χρονιά που θα αποζημίωνε τους παραγωγούς για την ακαρπία της περσινής περιόδου. Στην πορεία ωστόσο, από την Άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι, οι προσδοκίες μετριάστηκαν σταδιακά, κάτι στο οποίο συνέβαλε η διαφορά θερμοκρασίας που παρατηρήθηκε μεταξύ ημέρας και νύχτας, με αποτέλεσμα να μην «δέσουν» όλα τα άνθη σε καρπό.

Σύμφωνα με τον κ. Διανελλάκη, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στο Νότιο Πήλιο (Μηλιές, Βυζίτσα, Πινακάτες κ.α.), όπου οι καλλιεργητές παραπονιούνται επίσης, ότι ο δάκος επιμένει, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη γίνει ένας ψεκασμός. Για τον λόγο αυτό, προκειμένου να μην πάει χαμένη άλλη μια χρονιά, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού καλεί, αφενός τους αγρότες να ενημερώνουν τον Συνεταιρισμό για ό,τι τους προβληματίζει, αφετέρου τους αρμόδιους φορείς να δουν το πρόβλημα και να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να διενεργηθούν όσοι ψεκασμοί απαιτηθού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος