Βόλος: Αναβολή στη δίκη πολιτών παρά την ανάκληση της μήνυσης

Η συνήγορος υπεράσπισης, Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για μεροληπτική συμπεριφορά του Δικαστηρίου υπέρ του δημάρχου Βόλου

Σε νέα αναβολή οδηγήθηκε η εκδίκαση της μήνυσης που είχαν καταθέσει 22 δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, το 2017, εναντίον του Θωμά Κλημόπουλου και του Αριστείδη Φραγκουδάκη, επειδή είχαν σηκώσει πανό στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προοπτική εκποίησης του Βιολογικού Καθαρισμού.

Παρά το γεγονός ότι οι σύμβουλοι, διά του δικηγόρου τους, κ. Εμμανουηλίδη, κατέθεσαν έγγραφο στο Δικαστήριο, ανακαλώντας στην ουσία την μήνυσή τους και δηλώνοντας ότι δεν επιθυμούν τη δίωξή τους, η συνήγορος υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζήτησε να απορριφθεί από την έδρα το σχετικό έγγραφο, αμφισβητώντας τη νομιμότητα των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν. Σε αρκετά σημεία μάλιστα, ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση, τόσο με την πρόεδρο του Δικαστηρίου, όσο και με τον Εισαγγελέα της έδρας, κάνοντας λόγο για μεροληπτική συμπεριφορά υπέρ του δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου.

«Απαλλαγμένοι με τις λιπομαρτυρίες, βγάζουν γλώσσα στο δικαστήριο και δεν εμφανίζονται. Παρακάμπτουν τη νομιμότητα με τρόπο κυνικό», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας ότι πρόκειται για βαριά περιφρόνηση της νομιμότητας και της δικαιοσύνης.

Κατόπιν αυτών, ο εισαγγελέας πρότεινε – και η πρόταση έγινε δεκτή – την κλήτευση όλων των μαρτύρων, ακόμη και βιαίως, προκειμένου να τιμωρηθούν γιατί δεν εμφανίστηκαν. Πρότεινε, μάλιστα, να επιβληθεί ποινή τεσσάρων μηνών για απείθεια στον καθένα, πλην της κ. Βιολέτας Καντόλα και του κ. Στ. Κάλλη που έδωσαν το παρών.

Η δίκη τελικά, αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων για τις 3 Μαΐου 2023.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος