Βόλος: Αιχμές κατά δικαστών και νέα αναβολή στη δίκη πολιτών ύστερα από μήνυση της Δημοτικής Αρχής

Από ένταση, οξείς διαπληκτισμούς, συνεχείς διακοπές και ευθείες βολές κατά δικαστικών λειτουργών από την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαρακτηρίστηκε η δίκη με κατηγορούμενους τα μέλη της Κίνησης Πολιτών για το Νερό, Θωμά Κλημόπουλο και Αρ. Φραγκουδάκη.

Οι δύο πολίτες μηνύθηκαν από τη δημοτική αρχή Βόλου ύστερα από μια επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το 2017, με αφορμή το θέμα της ποιότητας των νερών του Παγασητικού και το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού Καθαρισμού.

Στην πορεία, η μήνυση αποσύρθηκε, ωστόσο, η πλευρά των κατηγορουμένων, διά της συνηγόρου τους, κ. Κωνσταντοπούλου, δεν δέχθηκαν την ανάκληση.

Ύστερα από πολλές αναβολές και διακοπές, η υπόθεση εισήχθη και πάλι, σήμερα, προς εκδίκαση, στα Δικαστήρια του Βόλου για να διακοπεί όμως, και πάλι τελικά, για τις 22 Απριλίου 2024.

Η ένταση διεφάνη από την αρχή κιόλας της ακροαματικής διαδικασίας, με την κατάθεση του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, Γιώργου Μουλά. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα από την κ. Κωνσταντοπούλου υπήρξαν αντεγκλήσεις μεταξύ τους, ενώ τα πνεύματα οξύνθηκαν περισσότερο όταν, σε ερώτηση της κ. Κωνσταντοπούλου η πρόεδρος της έδρας κάλεσε τον μάρτυρα, να μην απαντήσει. Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση της συνηγόρου υπεράσπισης που κατηγόρησε την πρόεδρο για μεροληπτική συμπεριφορά.

Προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, η πρόεδρος διέκοψε προσωρινά τη διαδικασία, ωστόσο, όχι μόνο δεν επήλθε ηρεμία, αλλά αντίθετα προκλήθηκε μεγαλύτερη όξυνση.

Αφορμή, αυτή τη φορά, καταγγελία που δέχθηκε η πρόεδρος του Δικαστηρίου – κατά τη διάρκεια της διακοπής – από τον μάρτυρα κατηγορίας, αντιδήμαρχο, Μιχάλη Καπουρνιώτη, πως συνεργάτης της κ. Κωνσταντοπούλου μαγνητοσκοπούσε παράνομα την διαδικασία με κινητό τηλέφωνο.

Η πρόεδρος ζήτησε να κατασχεθεί το τηλέφωνο, γεγονός που προκάλεσε την “έκρηξη” της κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία, με την επανέναρξη της διαδικασίας ζήτησε την εξαίρεση της προέδρου από τη δίκη, κατηγορώντας την για εξυπηρέτηση συμφερόντων και προστασία της δημοτικής Αρχής Μπέου.

Το αίτημα εξαίρεσης απορρίφθηκε, γεγονός που επίσης στάθηκε αφορμή νέας έντασης, καθώς η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε “ακραία καταχρηστικό” ότι η ίδια η πρόεδρος έκρινε μόνη της ότι δεν πρέπει να εξαιρεθεί από την υπόθεση.

“Πουθενά στον κόσμο δεν κρίνει κανείς τον εαυτό του για ό,τι καταγγέλλεται. Ούτε η Ιερά Εξέταση δεν επεφύλασσε στον εαυτό της τέτοια προνόμια” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Κωνσταντοπούλου γενίκευσε την επίθεση που εξαπέλυσε κατά δικαστικών λειτουργών, λέγοντας πως “τα δικαστήρια του Βόλου εξαφάνιζαν τις ποινές λιπομαρτυρίας και απείθειας της ομάδας Μπέου” και κάνοντας λόγο για σύμπραξη των δικαστών του Βόλου σε μεθοδεύσεις προκειμένου να εκτονωθούν καταστάσεις που η ίδια η δημοτική Αρχή προκαλούσε.

Δήλωση της κ. Κωνσταντοπούλου

Πριν την έναρξη της δίκης η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε: “Σήμερα βρίσκομαι στα δικαστήρια του Βόλου για πολλοστή φορά για να υπερασπιστώ τους πολίτες που αγωνίζονται για το περιβάλλον κι εναντίον των περιβαλλοντοκτόνων πρακτικών της Δημοτικής Αρχής και της κεντρικής εξουσίας. Ο Θ. Κλημόπουλος και ο Αρ. Φραγκουδάκης είναι στο εδώλιο με μηνύσεις που κατατέθηκαν κατ’εντολή Μπέου με φτιαγμένες κατηγορίες που στη συνέχεια δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν τη συνέχιση της διαδικασίας γιατί κατάλαβαν πόσο εκτεθειμένοι είναι. Δε δεχόμαστε υπαναχώρηση ζητάμε να γίνει κανονικά και μαγνητοφώνηση τι λέει ο καθένας και ποιες είναι οι παλινωδίες εκείνων που καταγγέλλουν ψευδώς κι ενεργοποιούν δόλια τους εισαγγελικούς μηχανισμούς για να καταδιώκουν πολίτες που αγωνίζονται για το αυτονόητο”. Έκανε λόγο για ακραίες βίαιες συμπεριφορές από τη Δημοτική Αρχή, προσθέτοντας ότι “προκαλεί αλγεινή περίπτωση πως τόσο αβάσιμες μηνύσεις έφτασαν στο ακροατήριο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος