Βόλος: Ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου απαντά στην Δ/νση Β’θμιας

Τεράστια έκπληξη προκάλεσε στην υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., κ. Ειρήνη Ζαβρίδου, η άρνηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας που εκπονεί το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς και χρηματοδοτεί η Εταιρεία.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σωκράτης Σαβελίδης αρνήθηκε την συμμετοχή στο πρόγραμμα των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού, θεωρώντας ότι μια τέτοια ενέργεια μπορεί να εκληφθεί ως είσοδος ανωνύμων εταιρειών στα σχολεία, ενώ έκανε λόγο και για κίνδυνο να χρησιμοποιηθούν οι μαθητές ως κινητές διαφημίσεις.

Μιλώντας σήμερα, στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, η κ. Ζαβρίδου τόνισε πως, στα δύο χρόνια, που χρηματοδοτεί αυτό το πρόγραμμα, είναι η πρώτη φορά, που κάποια Διεύθυνση Εκπαίδευσης αρνείται να συμμετάσχει, επικαλούμενη μάλιστα, τους συγκεκριμένους λόγους.

Παρατήρησε δε, πως η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μαγνησίας δεν είχε εκφράσει ανάλογες επιφυλάξεις και δεν θεώρησε ενέργειες διαφημιστικής προβολής της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., δωρεές υπολογιστών και άλλης υλικοτεχνικής υποδομής που έχει κάνει στο παρελθόν.

Όσον αφορά τώρα, στο αν τελικά θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας, τουλάχιστον για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Μαγνησίας (καθώς η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει δεχθεί να συμμετάσχει), η κ. Ζαβρίδου δήλωσε «ναι», προσθέτοντας μάλιστα, ότι γίνονται ήδη ενέργειες ώστε στο πρόγραμμα – που θα ξεκινήσει μέσα στον Οκτώβριο – να συμμετάσχουν και μαθητές άλλων φορέων εκπαίδευσης που δεν ανήκουν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος