Βοήθεια προς τους σεισμοπαθείς από Καρδιτσιώτες – Αποκατάσταση ζημιών σε κτήρια δήμων

Δήμοι, φορείς, συλλογικότητες και πολίτες συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς. Μεταξύ άλλων από πλευράς των υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας έχει ξεκινήσει να ετοιμάζεται η αποστολή και τα επόμενα 24ωρα τρόφιμα μακράς διαρκείας και τρόφιμα προς άμεση κατανάλωση, ρούχα και κλινοσκεπάσματα καθώς και ποσότητες εμφιαλωμένου νερού.

Η εθελοντική ομάδα, “Η φλόγα τη καρδιάς μας” , ξεκίνησε τη συλλογή απαραίτητων ειδών όπως ξηρά τροφή, σερβιέτες, πάνες, αντισηπτικά, μάσκες, μπουφάν, κουβέρτες, καφέ, ζάχαρη, χαρτικά, απορρυπαντικά, λάδι, πλαστικά ποτήρια και πιάτα, στην οδό Νικηταρά 18.

Το στέκι αλληλεγγύης πλημμυροπαθών Καρδίτσας συγκεντρώνει είδη στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου αύριο και την Τετάρτη από τις 10:30πμ – 12:30μμ και 18:00μμ – 19:00μμ.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας – Για υγεία, ζωή, και ελευθερία ανακοίνωσε ότι είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνονται στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Καρδίτσας, ενώ και στη 1 σήμερα το μεσημέρι, με αφορμή τη συγκέντρωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θα συγκεντρωθεί : Ξηρά τροφή, Εμφιαλωμένα νερά , Σερβιέτες-Πάνες. Βοήθεια και από τον Σύνδεσμο Φιλάθλων Αναγέννησης Καρδίτσας ‘ULTRAS GATE 3’.

Στο μεταξύ ικανοποιήθηκε το αίτημα του Δήμου Παλαμά να κηρυχθεί σε κατάσταση πολιτικής προστασίας.

Όλα τα σχολεία επανελέχθηκαν, πλην του Δημοτικού σχολείου Ιτέας που λόγω μη επάρκειας χρόνου ελέγχεται σήμερα και για τον λόγο αυτό τα μαθήματα στο σχολείο αυτό θα γίνουν με τηλε – εκπαίδευση.

Η γνωμάτευση των μηχανικών κατέγραψε ως ακατάλληλα για χρήση το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά και το Δημοτικό Σχολείο Κοσκινά, ενώ όλα τα υπόλοιπα σχολικά κτήρια είναι ασφαλή σήμερα για χρήση.

Δεν θα χρησιμοποιηθούν μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και επισκευών.

Συνεργεία ελέγχων θα μεταβούν στην περιοχή μόλις ολοκληρώσουν μετά το έργο τους στα χωριά που πλήγηκαν περισσότερο από τις σεισμικές δονήσεις.
Βοήθεια προς τους σεισμοπαθείς από Καρδιτσιώτες – Αποκατάσταση ζημιών σε κτήρια δήμων
Στον Δήμο Παλαμά από την σεισμική δόνηση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο Δημοτικό Σχολείο Καρποχωρίου με τις εργασίες αποκατάστασης να έχουν ολοκληρωθεί.

Το κτήριο όπου στεγάζεται ο παιδικός σταθμός Ματαράγκας υπέστη σοβαρές ζημιές στη στέγη και απαιτείται αντικατάσταση. Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη και στόχος είναι να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Ως εκ τούτου ο παιδικός σταθμός Ματαράγκας δεν θα λειτουργήσει μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές και να παραδοθεί με απόλυτη ασφάλεια για χρήση.

Εργασίες αποκατάστασης πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν και στο κοινοτικό γραφείο Μελισσοχωρίου, όπου παρουσιάστηκαν ζημιές στη στέγη.

Στον Δήμο Καρδίτσας, στον Ιερό Ναό Καρδιτσομάγουλας έπεσαν σοβάδες, ενώ στο χωριό αναμένεται κλιμάκιο για να εκτιμήσει ζημιές σε οικίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος