Βιοκλιματική ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου του Βελεστίνου (βίντεο)

Αναδείχτηκε ανάδοχος και υπογράφεται το επόμενο διάστημα από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, το έργο της ανάπλασης και βιοκλιματικής αναβάθμισης του κεντρικού πεζοδρόμου του Βελεστίνου.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 950.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και αφορά στην αρχιτεκτονική διαμόρφωση και αναβάθμιση του κεντρικού πεζοδρόμου του οικισμού – έδρας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, που συγκεντρώνει όλες τις κεντρικές λειτουργίες – εμπόριο, υπηρεσίες, κτίρια διοίκησης, αναψυχή- ενώ στο μέσον σχεδόν του πεζοδρόμου υπάρχουν ευρήματα αρχαίου τείχους που σήμερα είναι καλυμμένα με πρόχειρη κατασκευή.

Βιοκλιματική ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου του Βελεστίνου (βίντεο)«Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, υλοποιούμε το επόμενο διάστημα ένα έργο που αλλάζει την εικόνα του Βελεστίνου και στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων», δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και προσθέτει: «Με  στρατηγικό σχέδιο και προγραμματισμό εκσυγχρονίζουμε τον κεντρικό πεζόδρομο του οικισμού, ώστε να γίνει πιο ελκυστικός, πιο λειτουργικός, πιο πράσινος και  φιλικός στο περιβάλλον».

Το έργο αφορά παρεμβάσεις σε  συνολική επιφάνεια 4.000 τ.μ., στον κεντρικό  πεζόδρομο του Βελεστίνου  που αποτελεί βασικό άξονα του οικισμού με μήκος περί τα 200 μ. και πλάτος περί τα 17 μ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος