Βιοκλιματική ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου του Βελεστίνου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αναβαθμίζεται αρχιτεκτονικά και περιβαλλοντικά ο κεντρικός πεζόδρομος του Βελεστίνου  από την Περιφέρεια  Θεσσαλίας και παράλληλα αναδεικνύονται τα ευρήματα αρχαίου τείχους που σήμερα είναι καλυμμένα με πρόχειρη κατασκευή.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου συνολικού προϋπολογισμού 950.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες υλοποιούμε το επόμενο διάστημα ένα έργο ουσίας στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων και αλλάζει την εικόνα στο κέντρο του  Βελεστίνου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με στρατηγικό σχέδιο, προγραμματισμό, χρηματοδότηση και κατασκευή  εκσυγχρονίζουμε τον κεντρικό πεζόδρομο του οικισμού, ώστε να γίνει πιο ελκυστικός, πιο λειτουργικός, πιο πράσινος και  φιλικός στο περιβάλλον» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο αφορά παρεμβάσεις σε συνολική επιφάνεια 4.000 τ.μ., στον κεντρικό πεζόδρομο του Βελεστίνου, που αποτελεί βασικό άξονα του οικισμού με μήκος περί τα 200 μ. και πλάτος περί τα 17 μ.

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, οι Αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρης Ιγγλέσης και Θανάσης Μόρας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Γιάννης Τέας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Κίτσιος και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Μαγνησίας Κώστας Φλαμπούρης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος