Τους τρεις μαθητές που βρήκαν και παρέδωσαν πορτοφόλι τίμησε η Β’ θμια Εκπαίδευση

Τους μαθητές του Γυμνασίου Κ. Λεχωνίων και του 5ου ΓΕΛ Βόλου, που βρήκαν πορτοφόλι και το παρέδωσαν τίμησε ο προϊστάμενος Β’ θμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης σε μία λιτή εκδήλωση σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της Β’ θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, παρουσία των γονιών τους και των διευθυντών των δύο σχολείων.

Τους τρεις μαθητές που βρήκαν και παρέδωσαν πορτοφόλι τίμησε η Β’ θμια Εκπαίδευση Τους τρεις μαθητές που βρήκαν και παρέδωσαν πορτοφόλι τίμησε η Β’ θμια Εκπαίδευση

Πρόκειται, για τους μαθητές Χρήστο Πούλιο, μαθητή της Β’ τάξης του Γυμνασίου Κάτω Λεχωνίων, Ιωάννη- Γεράσιμο Αναστασίου, μαθητή της Γ τάξης του Γυμνασίου Κάτω Λεχωνίων  και Κωνσταντίνο Μουράβα, μαθητή της Α τάξης του 5ου ΓΕΛ Βόλου.

T

Τους τρεις μαθητές που βρήκαν και παρέδωσαν πορτοφόλι τίμησε η Β’ θμια Εκπαίδευση

Οι τρεις μαθητές είναι παιδικοί φίλοι. Την περασμένη Κυριακή  είχαν βγει βόλτα στο κορδόνι στην παραλία κι όταν επέστρεφαν κοντά στο άγαλμα βρήκαν ένα πορτοφόλι. Τα παιδιά το άνοιξαν για να δουν εάν υπήρχαν στοιχεία για να επικοινωνήσουν με τον κάτοχό του και πήραν αμέσως την αστυνομία. Τους κατεύθυνε να επικοινωνήσουν με το λιμεναρχείο όπως κι έγινε. Οι τρεις νεαροί μαθητές πήγαν κατευθείαν στο λιμεναρχείο και παρέδωσαν το πορτοφόλι. Μάλιστα, δεν κοίταξαν καν εάν είχε χρήματα, τονίζοντας πως έκαναν απλά το αυτονόητο.

Ο Χρήστος δήλωσε υπερήφανος για τον έπαινο ενώ ο Γιάννης τόνισε ότι έκαναν τοσ ωστό, αυτό που πρέπει να κάνει ο καθένας. “Σίγουρα θα κάναμε ξανά το ίδιο”, τόνισε ο Κωνσταντίνος εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα συγχαρητήρια που έλαβαν από γονείς, καθηγητές και συμμαθητές

Την χαρά της που το παιδί της ενήργησε με αυτόν τον τρόπο εξέφρασε η Σταυρούλα Καρτσιδήμα, μητέρα του Κωνσταντίνου ευχόμενη “αυτές οι καλές πράξεις να τους συνοδεύουν, γιατί πρέπει να είναι πάντα αλληλέγγυοι”. Τέλος ο πατέρας του Γιάννη Σεραφείμ, τόνισε: Μακάρι στη ζωή τους να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση Είναι η αρχή μου και του το λέω ότι δεν είναι τίποτα δικό σου εάν δεν είναι κάτι δικό σου πραγματικά”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος