To 50% των μαθητών Γ’ και Δ’ Δημοτικού δεν γνωρίζουν κολύμπι

Σημαντική είναι η συμβολή στο να μάθουν να κολυμπούν μαθητές 9 και 10 ετών, του προγράμματος κολύμβησης που υλοποιείται για πέμπτη χρονιά στα δύο κολυμβητήρια της πόλης, με τη συμμετοχή φέτος 1200 μαθητών τρίτης και τέταρτης τάξης σε συνεργασία της Α’θμιας Εκπαίδευσης με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, αλλά και τους αθλητικούς συλλόγους κολύμβησης της πόλης.

Σε 8-10 μαθήματα που διαρκεί ένας κύκλος οι μαθητές μαθαίνουν να κολυμπούν σε ένα πρόγραμμα που υλοποιείται καθημερινά από τις αρχές Νοεμβρίου ενώ οι τρεις κύκλοι θα ολοκληρωθούν στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

To 50% των μαθητών Γ’ και Δ’ Δημοτικού δεν γνωρίζουν κολύμπι
Αριστερά ο Γ. Βλιώρας και δεξιά ο Γ. Πολύζος

Η συμμετοχή των μαθητών ξεπερνά κάθε προηγούμενο με τους μαθητές να αποκομίζουν πολλά οφέλη” επισήμανε ο προϊστάμενος Α’θμιας Εκπαίδευσης, Γ. Πολύζος. Ευχαρίστησε την Περιφέρεια που έγκαιρα έβγαλε την έγκριση για δωρεάν μετακίνηση, το Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ και τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ που έκανε τα αδύνατα δυνατά να αρχίσει το πρόγραμμα και στα δύο κολυμβητήρια. “Έχουμε την ευτυχή συγκυρία φέτος από τους πέντε γυμναστές οι τρεις να έχουν εξειδίκευση στην ειδική αγωγή και για πρώτη φορά συμμετέχουν και τα ειδικά σχολεία του νομού μας. Σήμερα ασκούνται εδώ μαθητές από το 1ο ειδικό δημοτικό σχολείο Βόλου”.

Ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Γιώργος Βλιώρας τόνισε ότι ο δήμος Βόλου προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτά και τα δύο κολυμβητήρια παρά το υψηλό ενεργειακό κόστος. Είμαστε η μοναδική επαρχιακή πόλη που συντηρεί τόσες κολυμβητικές δεξαμενές 12 μήνες το χρόνο. Είναι πολύ μεγάλη η προσπάθεια και των εργαζομένων και του δήμου για να παραμείνουν ανοιχτά και αθλητές και μαθητές να τα χρησιμοποιούν. Το κόστος μόνο του φυσικού αερίου από 380.000 ευρώ το χρόνο έφθασε το 1.200.000 και έχουμε μπροστά μας ακόμη τους χειμερινούς μήνες”, επισήμανε.

To 50% των μαθητών Γ’ και Δ’ Δημοτικού δεν γνωρίζουν κολύμπι

Τέλος ο Βασίλης Κατσικόπουλος, συντονιστής του προγράμματος, επισήμανε ότι υπάρχει άριστη συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία ενώ στο πρόγραμμα παίρνουν μέρος πέντε γυμναστές, δύο στο κολυμβητήριο του Βόλου και τρεις στη Ν. Ιωνία. Οι μαθητές πέρα από το γεγονός οτι μαθαίνουν να κολυμπούν και φυσικά να αθλούνται στη συνέχεια κάποιοι από αυτούς θα ενισχύσουν τα κολυμβητικά σωματεία της πόλης”.

To 50% των μαθητών Γ’ και Δ’ Δημοτικού δεν γνωρίζουν κολύμπι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος