Την πίτα του έκοψε το Επιμελητήριο Μαγνησίας – Την εκ νέου υποψηφιότητά του ανακοίνωσε ο Αρ. Μπασδάνης

Δυναμικά παρών για τις επιμελητηριακές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2023 δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην εκδήλωση για την κοπή πίτας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη δημιουργία και λειτουργία υποδομής παροχής υψηλού επιπέδου Δημόσιων ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ένα έργο που αφορά και τα τέσσερα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας και θα δώσει μία νέα πνοή στο θεσμό.

Την πίτα του έκοψε το Επιμελητήριο Μαγνησίας – Την εκ νέου υποψηφιότητά του ανακοίνωσε ο Αρ. Μπασδάνης

Αναφέρθηκε ακόμη στον «άθλο» που καλούνται να πραγματοποιήσουν οι επαγγελματίες που επιχειρούν αυτή την περίοδο που χαρακτηρίζεται από πολιτικοοικονομική και γεωπολιτική αστάθεια.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μπασδάνης, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Η ελληνική οικονομία θα πρέπει να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν σε κίνδυνο τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, εξαιτίας του επίμονα υψηλού πληθωρισμού, των αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων, του δύσκολου και υψηλού κόστους ενεργειακού εφοδιασμού και της επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών της. Ταυτόχρονα, η απότομη αύξηση του κόστους δανεισμού για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ως απόρροια της αύξησης των επιτοκίων από την ΕΚΤ, αλλά και μια παρατεταμένη περίοδος αυξημένης πολιτικής αβεβαιότητας αποτελούν, βραχυπρόθεσμα, ανασταλτικό παράγοντα για την ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών.
Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και οι οικογενειακές επιχειρήσεις καλούνται, μετά τον αντίκτυπο της παρατεταμένης κρίσης χρέους και της πανδημίας, να αντιμετωπίσουν και τις επιπτώσεις της κρίσης ενέργειας και πληθωρισμού.

Την πίτα του έκοψε το Επιμελητήριο Μαγνησίας – Την εκ νέου υποψηφιότητά του ανακοίνωσε ο Αρ. Μπασδάνης
Το στρατηγικής σημασίας έργο της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, η υποχρεωτική εγκατάσταση των POS σχεδόν σε όλους τους κλάδους ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, αλλά και η έναρξη ατομικής επιχείρησης μέσω της gov.gr είναι μερικά μόνο από τα σημαντικά που δρομολογούνται από την Πολιτεία αναφορικά στην επιχειρηματικότητα για το 2023.
Αρκούν όμως, μόνο αυτά; Η εκάστοτε κυβέρνηση χαρακτηρίζει την επιχειρηματικότητα ως «πυλώνα ανάπτυξης» και «στυλοβάτη της εθνικής μας οικονομίας». Για να γίνει όμως αυτό πράξη, θα πρέπει να ικανοποιηθούν πάγια αιτήματα των εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας, όπως η θέσπιση ενός απλοποιημένου και σταθερού φορολογικού συστήματος, η εφαρμογή μέτρων που διευκολύνουν την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και διασφαλίζουν όρους ισότιμης μεταχείρισης, η καθολική χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, αλλά και η διοχέτευση πόρων στην πραγματική οικονομία, με έμφαση στις μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις, αρκετές εκ των οποίων έχουν τις προϋποθέσεις για να αποκτήσουν εξαγωγικό προσανατολισμό.

Την πίτα του έκοψε το Επιμελητήριο Μαγνησίας – Την εκ νέου υποψηφιότητά του ανακοίνωσε ο Αρ. Μπασδάνης
Σε μία εκλογική χρονιά, όπως αυτή του 2023 που εκτός από τις εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές, αλλά και οι επιμελητηριακές εκλογές σε όλη τη χώρα, δεν μπορούμε παρά να πούμε ότι η νέα χρονιά έρχεται για να χαράξει μία νέα προοπτική δημιουργίας.
Προσωπικά, δηλώνω δυναμικά το παρόν στον επιμελητηριακό θεσμό τον οποίο και υπηρετώ εδώ και μία δεκαετία, με μοναδικό γνώμονα την στήριξη και εξωστρέφεια της τοπικής επιχειρηματικότητας στην πιο δύσκολη οικονομική -και όχι μόνο- περίοδο από την μεταπολίτευση.
Οι επαγγελματίες της Μαγνησίας έχουν φωνή, έχουν το δικό τους σπίτι, κι αυτό δεν είναι άλλο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας.
Η συμμετοχή της Μαγνησίας σε διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, που έχουν ως στόχο την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων, η διοργάνωση μεγάλων ημερίδων και εκδηλώσεων αναπτυξιακού πεδίου που έλαβαν χώρα την προηγούμενη χρονιά και όχι μόνο, οι εκδηλώσεις ενημερωτικού χαρακτήρα για τα μέλη μας, αναφορικά στη λειτουργία του επιχειρείν σήμερα, αλλά και οι παρεμβάσεις μας σε κυβερνητικό επίπεδο για θέματα που άπτονται της επιχειρηματικότητας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι μερικές μόνο από τις δράσεις που οφείλει να συνεχίσει το Επιμελητήριο Μαγνησίας που έχει επιτύχει να αφουγκράζεται κάθε αίτημα, προβληματισμό και αγωνία του μικρομεσαίου επαγγελματία.
Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε σε κεντρικό επίπεδο είναι ένα: Οι επιχειρήσεις άντεξαν το 2022 και προσβλέπουν σε ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης και το έτος 2023. Για να επιτευχθεί όμως αυτό θέλουμε δίπλα μας, και όχι απέναντί μας τους εκπροσώπους της Πολιτείας που δυστυχώς αντιμετωπίζει «εχθρικά» κάθε νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα. Με στόχο την ανάταξη της επιχειρηματικότητας, αυτό προσδοκούμε να αλλάξει».

Την πίτα ευλόγησε ο π. Αμφιλόχιος Μήλτος, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, ο Υφυπουργός στον πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Χρήστος Μπουκώρος, οι βουλευτές της ΝΔ Μαγνησίας κ.κ. Αθανάσιος Λιούπης και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κ.κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου, η αντιπεριφεριάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Διοικητής της Τροχαίας Βόλου κ. Αθανάσιος Κουλούρης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Β. Σποράδων και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Ζλατούδης, η Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, κ. Δωροθέα Καναβιτσά, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μαγνησίας και Β. Σποράδων κ. Κωνσταντίνος Τσουράπας, εκπρόσωποι του ΕΣΒ, της Ένωσης Επαγγελματιών Αλμυρού, τα μέλη του Δ.Σ. και το προσωπικό του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος