Τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας

Η Μητρόπολη Δημητριάδος τίμησε και φέτος την μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας, που θυσιάστηκαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, κατά την Μικρασιατική Καταστροφή και συγκεκριμένα, του Μητροπολίτη Σμύρνης, Χρυσοστόμου και των λοιπών Ιεραρχών, Κληρικών και λαϊκών μαρτύρων της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ιωνικής γης.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο προσφυγικός, ιστορικός Ναός Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, όπου την Κυριακή 19/9 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας, κ. Ζέττας Μακρή, της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, των Βουλευτών του Νομού, κ.κ. Χρήστου Μπουκώρου, Κώστα Μαραβέγια και Αθανασίου Λιούπη, των μελών των Μικρασιατικών Σωματείων της πόλης και πλήθους λαού, απογόνων των Μικρασιατών προσφύγων.

Τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας στη Νέα Ιωνία ΜαγνησίαςΣτην Θεία Λειτουργία τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Διονύσιος Κατερίνας, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Αττικής. Ο Μητροπολίτης, κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στη επικείμενη ανέγερση Ιερού Ναού επ’ ονόματι του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, στην Νέα Ιωνία, ενώ προανήγγειλε μια σειρά εκδηλώσεων κατά το 2022, σε συνεργασία με τα Μικρασιατικά Σωματεία της Πόλης, για την επέτειο των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Ακολούθησε η επίσημη Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής τραγωδίας και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων, στο προαύλιο του Ναού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος